ΕΛΛΑΔΑ

Το μηχάνημα bitcoin και το τεφτέρι του Μπάμπη Κούτσικου

Στα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι έχουν στρέψει τώρα τις έρευνές τους οι αρχές, με τον 50χρονο κρεοπώλη που προφυλακίστηκε να επιμένει ότι δεν σκότωσε αυτός τον 31χρονο.

Στην απολογία του επέμεινε πως δεν διέπραξε το έγκλημα: «Σας το ξαναείπα, είμαι αθώος. Όσες φορές και να ρωτήσετε, θα συνεχίσω να σας λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη».

Από την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου, αμέσως μόλις δηλώθηκε η εξαφάνισή του προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν την ΕΛΑΣ στο να βάλει στο κάδρο των ερευνών τον 50χρονο κρεοπώλη.

Μεταξύ άλλων στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκαν κινητά, το laptop του αλλά και ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων mining, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα μπλε τετράδιο στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα, αλλά και χρηματικά ποσά. Σε ημερομηνία κάτω από το έτος 2022 αναφέρονται κάποια ονόματα και τα εξής ποσά, δίπλα σε αντίστοιχα ονόματα. «1.000 ευρώ», «400 ευρώ», «300 ευρώ». Υπάρχει κατά πληροφορίες και το όνομα του κατηγορούμενου κρεοπώλη δίπλα στο όνομα του οποίου είναι σημειωμένο το ποσό των «3.000 ευρώ».

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας αναφερόμενος στον εξορυκτή κρυπτονομισμάτων.

Ειδικοί αναλύουν τον τρόπο που λειτουργεί. Εξηγούν πως το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Η καλλιέργεια κρυπτονομισμάτων για ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκη με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για να επιλέξει κάποιος να ασχοληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε στο MEGA ο σύμβουλος κρυπτονομισάτων Μιχάλης Μίγγος.

Εξεταζεται τετράδιο του Μπάμπη με ποσά που φέρεται να είχε δανείσει

Την ίδια ώρα αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του θύματος, όπου και εντόπισαν ένα τετράδιο, που περιείχε σημειώσεις και ονόματα ανθρώπων, στους οποίους είχε δανείσει διάφορα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, στο τετράδιο αυτό ο Μπάμπης έγραφε ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα ανθρώπων, στους οποίους φέρεται να είχε δανείσει συνολικά πάνω από 60.000 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα είναι κι εκείνο του κρεοπώλη.

Στη δικογραφία αναφέρεται και η ύπαρξη του τετραδίου στο οποίο το θύμα είχε σημειώσει όσους του χρωστούσαν χρήματα. Ειδικότερα, αναφέρεται πως ο 51χρονος κατηγορούμενος του χρωστούσε 3.000 ευρώ, κάποια ξαδέρφη του 1.500, ένας φίλος του 400 και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Στην κατάθεσή της η ξαδέλφη του επιβεβαίωσε ότι είναι εκείνη που αναφέρεται στο τετράδιο και ότι είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από τον Μπάμπη στις 28/2/2023 και το «1000» που αναγράφεται στο τετράδιο ήταν το υπόλοιπο που του χρωστούσε. Ομοίως και ο φίλος του παραδέχθηκε ότι είχε λάβει από τον Μπάμπη 400 ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

Τα άτομα που αναφέρονται στο τετράδιο του 31χρονου, έχουν κληθεί να καταθέσουν εκ νέου, όχι γιατί θεωρούνται ύποπτα, αλλά για να διαπιστωθεί τι είδους οικονομικές δραστηριότητες είχαν με τον Μπάμπη. Οι Αρχές κατέσχεσαν επίσης κινητά τηλέφωνα κι ένα laptop, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων, που βρέθηκε στο σπίτι του 31χρονου και ήταν συνδεδεμένο μέσω εφαρμογής με τα κινητά του τηλέφωνα. Σύμφωνα με το Mega, πλέον αρχίζει και εξετάζεται το σενάριο πώλησης κρυπτονομισμάτων και να εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση.

Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη δικογραφία και έχουν βρεθεί, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και εξετάζονται.

Απειλούν τον 50χρονο κρεοπώλη στον Κορυδαλλό: «Θα αυτοκτονήσω» είπε στους αστυνομικούς

Στον Κορυδαλλό βρίσκεται πλέον ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Ένταση φαίνεται πως επικράτησε στις φυλακές Κορυδαλλού – όπου έχει μεταφερθεί ο 50χρονος κρεοπώλης – έπειτα από την απόφαση προφυλάκισής του για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με το Star, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε αρχικά στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής, ενώ την ώρα της μεταγωγής του, κρατούμενοι φώναξαν «φέρτε τον εδώ, θα τον κανονίσουμε εμείς».

Τότε ακούγοντας τα λόγια τους, ο 50χρονος φέρεται να γύρισε στους αστυνομικούς και να τους είπε «θα αυτοκτονήσω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε σε άλλον, προστατευμένο χώρο, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει αν ο άνδρας θα παραμείνει στις συγκεκριμένες φυλακές ή θα μεταφερθεί αλλού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact