ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο όνομα του κόμματος μετά τη μεγάλη νίκη Ανδρουλάκη

Θριαμβευτής στην εκλογική μάχη που δόθηκε για την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής στέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους υποστηρικτές του να πλέουν σε… πελάγη ευτυχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το άκουσμα της είδησης πως τον συνεχάρησαν οι συνυποψήφιοί του Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρκετοί υποστηρικτές του έσπευσαν έξω από το γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη και έστησαν… γλέντι που θύμισε παλιό ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο! Το τραγούδι «καλημέρα ήλιε καλημέρα» ήχησε σε όλη την περιοχή με τους οπαδούς του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ να κάνουν όνειρα για καλύτερες μέρες για την παράταξη.

Παρότι όμως ως νικητής «τα πήρε όλα», τα δύσκολα τα έχει σαφώς μπροστά του. Την Τρίτη, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Aλλαγής, προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρό της, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής. Το μεγάλο ποσοστό που έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα και να αναδείξει φαβορί τον Μιχάλη Κατρίνη αντί του Κώστα Σκανδαλίδη. Ο νέος πρόεδρος να επιλέξει δηλαδή να προτάξει την ανανέωση από την εμπειρία, όπως ίσως αναγκαστικά θα έπραττε αν η εντολή που έλαβε δεν ήταν καθαρή. Οριστικές αποφάσεις θα λάβει πιθανότατα σήμερα, ενώ θα επιλέξει τουλάχιστον και έναν ακόμα εκπρόσωπο εάν ο ένας από τους δυο αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΚΟ.

Από τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η ομογενοποίηση ενός κόμματος που είναι και πολιτικά τριχοτομημένο, αν κρίνουμε από τις προεκλογικές θέσεις που εξέφρασαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος. Πέραν δε των διαφορετικών πολιτικών απόψεων είναι και ο διαγκωνισμός των στελεχών όλων των πλευρών για μια θέση στη νέα επετηρίδα που θα δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αρχηγός έχει δηλώσει πως τάσσεται υπέρ μιας … «σύνθετης ονομασίας» του κόμματος. Στην ονομασία του κόμματος , δηλαδή, θα βρίσκεται και η λέξη ΠΑΣΟΚ, ενώ θα αξιοποιηθούν και τα σύμβολα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact