ΑΠΟΨΕΙΣ

Το no borders τελείωσε! Καταλάβετέ το…

Σε μια χώρα, όπου οι κάτοικοι για να βγουν από τα σπίτια τους χρειάζονται έγγραφη άδεια, αλλά μπορεί όποιος θέλει να μπει στη χώρα δίχως άδεια, κάτι δεν πάει καλά! Έτσι;

Του Θανάση.Κ

Πράγματι όταν σου ζητούν χαρτιά εξόδου για να βγεις από το σπίτι σου, αλλά ΔΕΝ ζητάνε χαρτιά εισόδου για να μπουν στη χώρα σου, κάτι δεν πάει καθόλου καλά!

–Σε μια χώρα, όπου οι πολίτες της δεν μπορούν να περιφέρονται εδώ κι εκεί ομαδικά – κι όταν το κάνουν τους επιβάλλονται πρόστιμα και αποδοκιμάζονται δημόσια – αλλά οι “λαθραίοι” μπορούν να σουλατσάρουν όπου θέλουν και κανείς δεν δίνει σημασία, κάτι δεν πάει καλά…

–Σε μια χώρα όπου παρανόμως εισελθόντες “φιλοξενούμενοι” δεν δέχονται να υποβληθούν σε τέστ για την πανδημική νόσο, όταν βρέθηκαν κρούσματα ανάμεσά τους, κι ύστερα διώχνουν τα συνεργεία και την κοπανάνε, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία – κι όλα αυτά ατιμώρητα – τα πράγματα έχουν ξεφύγει! Εντελώς!

–Όταν έχουμε παραδεχθεί επίσημα – και το έχουν αναγνωρίσει και όλες οι άλλες χώρες – ότι οι λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν από απέναντι είναι “εργαλειοποιημένοι” από την Τουρκία – και την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε ξανά στους… “εργαλειοποιημένους”, το δικαίωμα να μπαίνουν παράνομα και να ζητούν άσυλο – έχουμε χάσει τη μπάλα!

–Όταν οι άλλες χώρες της Ευρώπης αρνούνται να δεχθούν λαθρομετανάστες και εμείς εξακολουθούμε να τους δίνουμε το δικαίωμα αίτησης ασύλου, κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά…

–Όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) έχει αποφανθεί προσφάτως πως όσοι μπαίνουν παράνομα (από “ασφαλή” χώρα) δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ασύλου και μπορούν να συλληφθούν και να επανα-προωθηθούν – κι αυτά πριν ακόμα ενσκήψει η πανδημία – το να επιτρέπουμε ξανά στους λαθρομετανάστες που μπαίνουν να κάνουν αίτηση ασύλου, σημαίνει ότι “καλούμε” να έλθουν κι άλλοι! Αυτό σημαίνει…

— Όταν έχουμε παραδεχθεί, εμείς οι ίδιοι, ότι όσους προσπαθούσαν να περάσουν από τον Έβρο μέχρι πριν λίγες μέρες τους καθοδηγούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, το να επιτρέπουμε σήμερα να ξανάλθουν και να κάνουν αίτηση ασύλου από τα νησιά, σημαίνει ότι “επιβραβεύουμε” τους εχθρούς μας!

— Όταν έχει αποκαλυφθεί ήδη ότι μέσα στα hotspots υπάρχουν αδήλωτα κρούσματα, το να εξακολουθούμε να κρατάμε ανοικτά τα σύνορα και να μη τιμωρούμε όσους μπαίνουν παράνομα – αντίθετα τους επιβραβεύουμε – σημαίνει ότι μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας!

Η επαναφορά μας στο status quo ante με την άρση απαγόρευσης ασύλου, δεν μας ευθυγραμμίζει με το “Διεθνές Δίκαιο”! Μας βγάζει από την Ενωμένη Ευρώπη!

Η Ευρώπη μας συμπαραστάθηκε όταν κλείσαμε τα σύνορα. Όταν αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα φυλάμε, ως “Ευρωπαϊκά σύνορα”! Αυτό δεν καμαρώναμε κι εμείς μέχρι πριν λίγες μέρες; Αυτό δεν έλεγαν και εκείνοι σε όλους τους τόνους;

Τώρα τι άλλαξε, άραγε;

Τώρα που οι Ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, ακόμα και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, το να ανοίγουμε εμείς τα δικά μας σύνορα σε όσους μπαίνουν παράνομα από χώρες όπου θερίζει η πανδημία, είναι τρέλα!

—Το no borders τελείωσε! Καταλάβετέ το…

–Η επίκληση, δήθεν, του “Διεθνούς Δικαίου” για την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, τελείωσε! Καταλάβετέ το!

–Η καραντίνα δεν μπορεί να ισχύει για τους νόμιμους πολίτες κι όχι για τους λαθραίους! Καταλάβετέ το! Γιατί αλλιώς, θα γλιτώσουμε από τον κορονοϊό και θα πάμε από το λαθρομεταναστευτικό!

ΥΓ. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία του Ερντογάν κάτι ετοίμαζε με τους εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες και τους εδώ συνεργούς των λαθρο-διακινητών.

Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο! Και τους αντιμετώπισε η Ελλάδα αποτελεσματικά, έστω και την τελευταία στιγμή! Όμως, η Τουρκία δεν έπαψε να ετοιμάζει κάτι! Μη πει κανείς ότι δεν είχαμε προειδοποιήσει…

Facebook Comments

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact