ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι… κυβερνητικός μπαλαντέρ»

Ο ελληνικός, επισήμανε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στην θεσσαλική πόλη και αργότερα σε κομματική ομιλία, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

«Το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Δεν έχει κριθεί το ζήτημα αυτό. Έτσι δεν είναι; Έχει ένα ενδιαφέρον το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί αυτό συνδέεται με το μπόνους των 50 εδρών, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και πώς μπορούν να διαμορφωθούν συνεργασίες», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη θέση, η κοινωνία δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός. Θέλει συνεργασίες. Ούτε κυβερνιέται ο τόπος με τεχνητές αυτοδυναμίες». Επίσης, αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στη χώρα αν δεν υπάρχει ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και βρεθούν να συγκυβερνούν, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμα, ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου είναι τελικά μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν έχει κριθεί ακόμα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός. Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «κυβερνητικός μπαλαντέρ», λέγοντας ότι «θέλουμε άλλοι να μετάσχουν στην ευθύνη της εθνικής στρατηγικής, που εμείς τα έφερε η μοίρα, έτσι ώστε, να διαμορφώσουμε από το 2010 και μετά».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που τελικά δεν έχει τον ρόλο του εγγυητή το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «για εμένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προσωπικά, επιτελώ καθήκον, εκπληρώνω μια υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Παράταξη». Και πρόσθεσε ότι το μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας, για να διευκρινίσει: «εμείς που είμαστε ΠΑΣΟΚ δηλαδή η Δημοκρατική Παράταξη εντός και εκτός παραβάν όπως ξέρετε, δηλαδή αυτοί που πραγματικά πίστευαν και πιστεύουν την Παράταξη την ψήφισαν το 2012, την ψήφισαν στις ευρωεκλογές, θα την ψηφίσουν και τώρα και θα αποδειχθούν περισσότεροι από όσοι νομίζουν κάποιοι».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact