ΥΓΕΙΑ

Το περίεργο σύμπτωμα της Όμικρον που έχουν όλο και περισσότεροι θετικοί στον ιό

Όχι και τόσο σπάνιο πλέον

Η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται με… ιλιγγιώδεις ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και οι ειδικοί προσπαθούν να την “χαρτογραφήσουν” προκειμένου να καταλήξουν στα τελικά συμπεράσματα.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι προκαλεί ηπιότερη νόσο, δεν επιβαρύνει τα συστήματα υγείας ενώ τα στοιχεία για τη θνητότητα είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Για τους επιστήμονες πλέον αποτελεί… σπαζοκεφαλιά ο κατάλογος των συμπτωμάτων των ασθενών με τη νέα παραλλαγή. Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί παρουσιάζουν εκτός από τα γνωστά συμπτώματα και ένα ακόμα άκρως περίεργο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το περιοδικό Time η πλειοψηφία των ανθρώπων που μολύνονται έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε κοινό κρυολόγημα ενώ πλέον έχει διαπιστωθεί και ένα άλλο… περίεργο σύμπτωμα.

Ποιο είναι αυτό; Ο πόνος στη μέση! Όσον αφορά τα πέντε πιο κοινά συμπτώματα της νέας παραλλαγής αυτά είναι: καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μελέτη στη Νότια Αφρική κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο πόνος στη μέση αποτελεί ένα από τα συνήθη συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact