ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο ειδεχθές έγκλημα στην Ελλάδα: Τη σκότωσε και την «τελείωσε» μέσα σε μια βαλίτσα

Το «καλό παιδί» που κατάφερε να σοκάρει μέχρι και τους πιο έμπειρους ιατροδικαστές με τον τρόπο φέρθηκε στη σορό της αγαπημένης του.

«Επειδή είχαμε γνωριστεί στη θάλασσα, σκέφτηκα να πετάξω το πτώμα της κάπου που να υπάρχει νερό. Συγκεκριμένα, σκέφτηκα να την κάψω και την στάχτη της να την πετάξω στη θάλασσα και μετά να αυτοκτονήσω».

Από ένα και μόνο μικρό σημείο της απολογίας του, καταλαβαίνει κανείς πως ο Γιώργος Σκιαδόπουλος διέφερε. Δεν ήταν ένας ακόμα δολοφόνος στην κατηγορία εκείνων των οποίων τα εγκλήματα «σφραγίστηκαν» στη συνείδηση του κόσμου ως «εγκλήματα πάθους».

Όσοι τον γνώρισαν πριν και μετά την άγρια δολοφονία της γυναίκας που ετοιμαζόταν να παντρευτεί, κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί, ευγενικό, με αξίες και αγάπη για τη δουλειά του. Καταγόταν από την Καβάλα και ήταν Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού. Κέρδιζε 4.000 δολάρια τον μήνα. Η καριέρα του διαγραφόταν λαμπρή.

Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να προκαλέσει αποστροφή σε όποιον είχε την ατυχία να δει από κοντά τη σορό της 31 ετών Αμερικανίδας συντρόφου του και πρώην μοντέλου φωτογραφίσεων, Τζούλι – Μαρί Σκάλι.

Όταν γνωρίστηκαν εκείνος ήταν 22 ετών, ενώ εκείνη 29. Ο Γιώργος είχε σχέση με μία Ολλανδή συνάδελφό του στο κρουαζιερόπλοιο «Galaxy» της εφοπλιστικής οικογενείας Χανδρή, στο οποίο εργαζόταν ως τρίτος μηχανικός ενώ η Τζούλι ήταν ήδη 7 χρόνια παντρεμένη -για δεύτερη φορά- με έναν πλούσιο Αμερικάνο ονόματι Τίμοθι Νιστ. Είχαν αποκτήσει μία κόρη τριών ετών, την Κέιτι.

Τζούλι Σκάλι & Τίμοθυ Νιστ

Πρώτη φορά συναντήθηκαν τον Νοέμβριο του 1997 στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο κάπου στην Καραϊβική. «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», έγραφε ο Τύπος της εποχής και υπερβολή δεν υπήρξε καμία. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως η Τζούλι αν και παντρεμένη κράτησε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και επεδίωκε να τον συναντά ακόμα και με τον σύζυγό της στο πλευρό της.

Η δεύτερη συνάντησή τους έλαβε χώρα τον επόμενο Φεβρουάριο, όταν η ίδια έπεισε τον άντρα της να ταξιδέψουν με το ίδιο καράβι.

Η άνοιξη του 1998 τους βρήκε και επίσημα ζευγάρι. Σε κάποια από τις συναντήσεις τους, ο Σκιαδόπουλος τη σύστησε στους συναδέλφους του ως αρραβωνιαστικιά του, με την ίδια να βρίσκεται πλέον σε διάσταση με τον σύζυγό της και να δηλώνει έτοιμη να μείνει στην Ελλάδα για χάρη του.

Τέλος Αυγούστου του 1998, ταξιδεύει μαζί της στο Νιου Τζέρσεϊ όπου μένει στο σπίτι της για 1,5 μήνα και επιστρέφει στην Ελλάδα για να κανονίσει τα του γάμου. Η Τζούλι θα επέστρεφε λίγο αργότερα. Όπως και έγινε.

Από ερωτευμένος, φονιάς

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, με την επιστροφή της στην Αμερική για να παραχωρήσει την κηδεμονία της κόρης της στον εν διαστάσει σύζυγό της. Είναι αποφασισμένη να παρατήσει τα πάντα -ακόμα και το παιδί της- για να ακολουθήσει τον άντρα που ερωτεύτηκε.

Η μεγαλύτερή της θυσία ήταν χωρίς αμφιβολία η απόφασή της να ζήσει χωρίς τη μικρή Κέιτι. Ωστόσο, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα και με το διαζύγιό της να έχει ήδη εκδοθεί, ο Σκιαδόπουλος παρατηρεί μια ανησυχητική αλλαγή στη συμπεριφορά της. Η ίδια είχε λάβει τα πρώτα 150.000 δολάρια από τον πατέρα του παιδιού της για το διαζύγιο.

** FILE ** George Skiadopoulos and Julie Scully, from Mansfield, New Jersey, are seen in this July 1, 1998 police handout photo. A court on Tuesday, Oct. 8, 2002, reduced Skiadopoulos’ sentence for Scully’s 1999 murder from life to 23 years in prison. Scully’s mutilated body was found burnt and beheaded. The reduced sentence gives Skiadopoulos the right to apply for early release in as little as five years.(AP Photo)

Έχοντας συνειδητοποιήσει πως η σχέση της με το παιδί της δεν θα ήταν πια η ίδια, άρχισε να αναθεωρεί πολλά από όσα είχε υποσχεθεί στον μέλλοντα σύζυγό της.

Εν τω μεταξύ, έχει ήδη γνωρίσει την οικογένειά του αλλά και αγοράσει το νυφικό της, με τον πολιτικό τους γάμο να έχει προγραμματιστεί αρκετά βεβιασμένα λόγω του ότι ήταν Καθολική και η οικογένειά του δεν μπορούσε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Η ζωή τους θα άλλαζε, το είχαν συμφωνήσει. Θα ζούσαν μόνιμα στην Καβάλα, εκείνος θα άφηνε την καριέρα του στο Εμπορικό Ναυτικό και θα γινόταν ταξιτζής για να μην χρειάζεται να λείπει μέρες από κοντά της.

Η ζωή στην Καβάλα, όμως, είχε ήδη αρχίζει να «πνίγει» τη Τζούλι. Και αργότερα, η φράση αυτή θα περνούσε από τη μεταφορά στην κυριολεξία…

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, 1999. Το ζευγάρι βρίσκεται καθ’ οδόν για την Αθήνα, όπου θα συναντούσε τον πατέρα του Σκιαδόπουλου ο οποίος ζούσε μόνιμα στην πρωτεύουσα. Οι γονείς του ήταν χωρισμένοι. Δεν έφτασαν ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η σύγκρουσή τους ήταν τόσο έντονη που η 31 ετών Αμερικανίδα κατέληξε νεκρή μέσα στο νοικιασμένο τους αυτοκίνητο. Και τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα.

Η φράση που έβγαλε εκτός εαυτού τον μέλλοντα σύζυγο του μοντέλου ήταν αυτή που δεν περίμενε ποτέ να ακούσει ο δολοφόνος της. «Δεν θέλω να παντρευτώ», φέρεται να είπε η Σκάλι, παρά το γεγονός πως η άλλη πλευρά υποστήριξε πως ήταν αυτός που πρότεινε τον χωρισμό τους, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, κοντά στο 132ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, έβγαλε το όχημα από τον δρόμο και μπήκε σε ένα χωματόδρομο καθώς «ήταν ευκαιρία να τη χτυπήσει για να την ταρακουνήσει».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του έλεγε ξανά και ξανά πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει. Πως την έσφιξε στον λαιμό έχοντας χάσει την ψυχραιμία του. Και πως όταν συνειδητοποίησε πως την είχε στραγγαλίσει βρέθηκε σε κατάσταση πανικού. Αυτό, δεν είχε κανένας λόγο να το αμφισβητήσει.

Η σορός που σόκαρε δημοσιογράφους και ιατροδικαστές

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, καθώς η υπόθεση θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο ειδεχθές έγκλημα πάθους στα χρονικά της Ελλάδας. Όχι λόγω του στραγγαλισμού, φυσικά, μα εξ’ αιτίας όσων ακολούθησαν. «Τι πας να κάνεις;», ήταν το μόνο που πρόλαβε να πει το θύμα.

Το πτώμα της Τζούλι κάηκε όχι μία, αλλά δύο φορές, με τη βοήθεια τεσσάρων μπιτονιών βενζίνης, αποκεφαλίστηκε και κατέληξε στρυμωγμένο και ακέφαλο μέσα σε κάποια παλιά βαλίτσα που υπήρχε στο σπίτι της γιαγιάς του Σκιαδόπουλου.

Χρειάστηκαν μόλις ένα βενζινοπρίονο, λίγη βενζίνη και μια μαύρη βαλίτσα για να στηθεί το πιο φρικτό σκηνικό που θα καλούνταν αργότερα αστυνομικοί και ιατροδικαστές να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία.

Η σορός βρέθηκε σε άθλια κατάσταση βουλιαγμένη σε κάποια λίμνη, μέσα στα βουρκόνερα, κοντά στην εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού τη στραγγάλισε, επιχείρησε να κάψει το πτώμα της. Δυστυχώς για εκείνον, τα ρούχα κάηκαν, το πτώμα απανθρακώθηκε -σε σημείο που στο κεφάλι φαίνονταν πια τα οστά- αλλά στάχτη, όπως το ήθελε, δεν έγινε. Έτσι, το έβαλε στο πορτμπαγκάζ, οδήγησε μέχρι το σπίτι της γιαγιάς του για να πάρει τα «σύνεργα» και επέστρεψε στη λίμνη, προσπαθώντας να τοποθετήσει τη σορό στη βαλίτσα.

Διαβάστε την συνέχεια στο menshouse…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact