ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Reuters αποκαλύπτει το «σχέδιο Β’» των Γερμανών για στροφή προς τον Τσίπρα

Η Ανγκελα Μέρκελ έχει εγκαταλείψει τον παλιό της «φίλο» Αντώνη Σαμαρά και «φλερτάρει», έστω διακριτικά, με τον Αλέξη Τσίπρα, προεξοφλώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σύντομα στην εξουσία.

Η επιβεβαίωση έρχεται από το πρακτορείο «Ρόιτερς», που αποκαλύπτει ότι το Βερολίνο έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Ετσι εξηγείται η, τουλάχιστον, ψυχρή αντιμετώπιση που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το κυριότερο, όμως, είναι πως στην Γερμανία το ενδεχόμενο αυτό δεν προκαλεί, πια, τα ίδια φοβικά αντανακλαστικά, που προκαλούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως συνέβη στις εκλογές του Ιουνίου 2012, με αποτέλεσμα την υστερική κινδυνολογία για το ενδεχόμενο.

Τώρα, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Μέρκελ αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση και έχει καταστρώσει, για το σκοπό αυτό, το λεγόμενο «plan B», όπως παραδέχεται Γερμανός οικονομολόγος, πρώην στέλεχος της «Task Force».

Ασφαλώς, η γερμανική ιθύνουσα τάξη αντιλαμβάνεται ότι θα έχει να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο, σε αντίθεση με τον βολικό Αντώνη Σαμαρά, με ανοιχτά εχθρική στάση απέναντι στην τρόικα και το μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πολιτευτεί με μετριοπάθεια και ρεαλισμό, στέλνοντας, έτσι, το μήνυμα, ότι είναι έτοιμοι, στο Βερολίνο, για μια πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση, με τον άλλοτε αποσυνάγωγο πολιτικό ηγέτη.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, με νόημα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει, ήδη, συναντηθεί τρεις φορές, με τον υφυπουργό Εργασίας και στενότατο συνεργάτη της κας. Μέρκελ, Γκέοργκ Ασμουσεν, αλλά και με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, όπως και τον Μάριο Ντράγκι.
 

Είναι ενδεικτικό πως, αναφέρεται σαν παράδειγμα η Ρένα Δούρου, που, παρά την αριστερή ρητορική της, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, έχει τηρήσει μετριοπαθή στάση και δεν έχει ακυρώσει μεταρρυθμιστικά προγράμματα.

Βέβαια, ο αρθογράφος, για να «χρυσώσει το χάπι» προφανώς, αναφέρει πως «οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο», αλλά αυτό μοιάζει με «παρηγοριά στον άρρωστο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact