ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για το 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως βασικές του επιδιώξεις την σταθεροποίηση στην οικονομία, τη συνέχιση της πάλης με την πανδημία, τη μείωση των φόρων, τις νέες θέσεις εργασίας και την σταθερή άμυνα στη χώρα.

Από τον Γιώργο Αυτιά

Στην οικονομία η επόμενη μείωση φόρων θα έχει σχέση με την κατανάλωση και την ανάπτυξη.

Στα ελληνοτουρκικά προέχει η δυναμική της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Στα ελληνοτουρκικά εκτιμά ο κ Μητσοτάκης ότι «οποιαδήποτε ένταση θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας…

Ακόμη η Τουρκία θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία δεν τα αντέχει αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία».

Στο μέτωπο της πανδημίας, επισημαίνει σε δηλώσεις του καθημερινά, ότι είμαστε «η πρώτη χώρα, η οποία τόσο τολμηρά προώθησε την αναμνηστική δόση, την 3η δόση, με διάφορους τρόπους. Το ότι είμαστε πρωτοπόροι στην Ευρώπη στους ενισχυτικούς εμβολιασμούς είναι μία θετική εξέλιξη, η οποία σε βάθος χρόνου πιστεύω ότι θα οδηγήσει και σε μία πιο γρήγορη αποκλιμάκωση αυτού του κύματος, το οποίο μας ταλαιπωρεί».

Υψηλή διατηρήσιμη ανάπτυξη

Στην οικονομία αναφέρει ότι «θα οδηγηθούμε σε μία υψηλή διατηρήσιμη ανάπτυξη. Είμαστε μια αξιόπιστη χώρα η οποία κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό έχει αντίκρισμα στο κόστος δανεισμού, στην ταχύτητα με την οποία εκταμιεύονται οι ευρωπαϊκοί πόροι, στην άνεση με την οποία μπορούμε πια να μιλάμε σε ξένους επενδυτές και να τους πείθουμε να επενδύουν στην Ελλάδα.

Ακόμη, έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του ’22. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο».

Για τους φόρους ο Πρωθυπουργός τονίζει: «Έχουμε πει ότι θα ξεκινήσουμε με τη μείωση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, επιχειρήσεις και εργασία.

Αυτά έγιναν. Ακολουθούν οι φόροι στην κατανάλωση». Τέλος, όσον αφορά στην παιδεία, επισημαίνει: «Θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά γνώσεις, δεξιότητες και Η απόφασή μας να στρέψουμε κάποια νέα παιδιά προς την τεχνική εκπαίδευση ήταν μία συνειδητή απόφαση, η οποία πιστεύω ότι θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου».

(alphafreepress.gr)

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact