ΚΟΣΜΟΣ

Το ύποπτο διαμέρισμα που έγινε η έφοδος στις Βρυξέλλες [εικόνες]

Είναι αυτή η παλιά γκαρσονιέρα, με τις εφημερίδες να καλύπτουν τα παράθυρά της ο λόγος για τον οποίο σήμανε κόκκινος συναγερμός στις Βρυξέλλες;

Αυτό διερωτάται ο δημοσιογράφος της Telegraph. Μεταφέροντας το ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες, ο Rory Mulholland τονίζει ότι η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα, παρόλα αυτά τα βελγικά μίντια αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της εφόδου την Παρασκευή βρέθηκαν στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου που βρίσκεται στην συνοικία του Μόλενμπεκ τουφέκια και πυρομαχικά.

Παρά το γεγονός ότι το πρωί του Σαββάτου δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία στην περιοχή, η σπασμένη πόρτα του διαμερίσματος με την τεράστια τρύπα αποδεικνύει τη βίαια είσοδο των αστυνομικών. Οι εικόνες από το διαμέρισμα δεν διαφέρουν πολύ. Τα πάντα είναι ανάστατα, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, οι αστυνομικές δυνάμεις αναποδογύρισαν τα έπιπλα και άδειασαν όλα τα ντουλάπια.

Σύμφωνα με τους γείτονες, η έφοδος έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν την περιοχή γύρω από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια έβγαλαν έξω όλους τους ένοικους, που στην πλειοψηφία τους είναι Μαροκινοί, Κούρδοι και Παλαιστίνιοι και έλεγξαν τα χαρτιά τους, ενώ στη συνέχεια έθεσαν έναν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την Telegraph ο συλληφθείς είναι Μαροκινής καταγωγής, και το πρώτο του όνομα πιστεύεται ότι είναι Khaled, αλλά όπως σημειώνει δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν συνελήφθη κατά  την διάρκεια της εφόδου ή νωρίτερα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι αρχικά τα βελγικά μίντια είχαν μεταδώσει ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν εκρηκτικά και χημικά, αλλά αργότερα ανακάλεσαν λέγοντας ότι βρέθηκαν τουφέκια και πυρομαχικά και όχι εκρηκτικά, ενώ είπαν ότι τα χημικά προϊόντα δεν ήταν επικίνδυνα.

Όπως αναφέρει η Telegraph πάντως από την σπασμένη πόρτα είναι δυνατό να δει κανείς μία σειρά από πλαστικά μπουκάλια και λιπάσματα.

Οι γείτονες του ενοίκου αναφέρουν ότι γνωρίζουν λίγα για το πρόσωπό του, ενώ ο αδερφός του παραδέχτηκε ότι είναι ακόμα υπό κράτηση χωρίς όμως να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος του Telegraph η είδηση της επιδρομής στο διαμέρισμα στο Μόλενμπεκ ηλέκτρισε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στην πόλη των Βρυξελλών όπου πιστεύεται ότι έχει επιστρέψει ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact