ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το «βαρύ» παρελθόν του VARίστα στο ΑΕΚ-ΠΑΟ

Ο VARίστας του χθεσινού ντέρμπι αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε. Ο υποβιβασμός από την Elite κατηγορία και τα προ διετίας «φαλτσοσφυρίγματα» εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Η φάση του 56ου λεπτού στο χθεσινό (14/1) ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό όπου ο Βέρμπιτς ανατρέπεται από τον Πινέδα και ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ δεν υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς «πρασίνων», αφού εκτός από τον Σουηδό ρέφερι και ο VARίστας Ιβάν Μπέμπεκ φέρει μεγάλη ευθύνη από την στιγμή που δεν κάλεσε τον Αλ Χακίμ να εξετάσει την φάση μέσω του VAR.

Στην Τουρκία έχει πάρει μεγάλη έκταση η αβλεψία του 46χρονου Κροάτη και γίνεται αναφορά σε μια σειρά από διαιτητικά λάθη που στιγμάτισαν την καριέρα του άλλοτε Elite διαιτητή!

Η «σφαγή» της Φενέρμπαχτσε

Ο Μπέμπεκ, ο οποίος είναι διεθνής από το 2003 δίχασε στο παρελθόν με τα σφυρίγματα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αναμέτρηση μεταξύ Μπράγκα και Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa League το 2016 όταν καταδίκασε με τις αποφάσεις του την τουρκική ομάδα.

Συγκεκριμένα έδειξε τρεις κόκκινες κάρτες σε παίκτες της Φενέρμπαχτσε, ένα γκολ της Μπράγκα σύμφωνα με τους Τούρκους δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ καταλόγισε και πέναλτι εις βάρος τους. Η αναμέτρηση έληξε με 4-1 με τους «Αρσεναλίστας» να ανατρέπουν με αυτό τον τρόπο το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» (1-0).

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και των οπαδών της Φενερμπαχτσέ στα social media, αναρτώντας το γνωστό σύνθημα «UEFA mafia», ενώ είχαν συγκεντρώσει και συλλογή υπογραφών προκειμένου ο Μπέμπεκ να μην ξανασφυρίξει την ομάδα τους.

Ο υποβιβασμός από την elite κατηγορία

Επρόκειτο για ένα κομβικό ματς για την καριέρα του Μπέμπεκ, αφού η UEFA την αμέσως επόμενη χρονιά τον υποβίβασε από την κατηγορία των ελίτ διαιτητών στην 1η κατηγορία. Ο Μπέμπεκ έπαψε να διευθύνει σημαντικά παιχνίδια με εξαίρεση κάποια ματς του Europa League που δεν θεωρούνταν υψηλού κινδύνου.

Ο Κροάτης επανήλθε σε ματς για τα προκριματικά του Champions League την σεζόν 2019-20 όταν ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Ντιναμό Κιέβου-Μπριζ (3-3). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε δύο κόκκινες κάρτες, ενώ στη σεζόν 2021/22 σφύριξε σε μόλις ένα παιχνίδι στο Europa League.

Ο ξυλοδαρμός από οπαδούς της Χάιντουκ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άλλοτε κορυφαίος Κροάτης διαιτητής στις 4 Αυγούστου 2019, «σφύριξε» στην αναμέτρηση της Χάιντουκ κόντρα στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 3-0.

Το ίδιο βράδυ ο Κροάτης ρέφερι επισκέφθηκε ντίσκο του Σπλιτ, όπου κατά την αποχώρηση του δέχθηκε επίθεση στο πάρκινγκ από εξοργισμένους οπαδούς της Χάιντουκ. Ο Μπέμπεκ ξυλοκοπήθηκε και χρειάστηκε να παρέμβουν οι άνδρες ασφαλείας του night club προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

O έμπειρος διαιτητής βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο των υποστηρικτών της Χάιντουκ, θεωρώντας πως έχει ευνοήσει στο παρελθόν την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και την Ριέκα.

Τα «φαλτσοσφυρίγματα» εις βάρος του Παναθηναϊκού

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέμπεκ αποτελεί κόκκινο πανί» και για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού τον Απρίλιο του 2021 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πήρε συνολικά πέντε κρίσιμες αποφάσεις εις βάρος του «τριφυλλιού». Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις τον διόρθωσε το VAR σε φάσεις που ήταν ξεκάθαρες και δεν χρειαζόταν καν η βοήθεια του βίντεο.

Πηγή: sdna.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact