ΑΠΟΨΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ

Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν στη Συρία και πώς απειλεί Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ

Το βρώμικο σχέδιο της ισλαμιστικής Τουρκίας του ημιπαράφρονα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μας περιέγραψαν καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE, υπό τον όρο να μην αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές που σκότωσαν τους Ρώσους πιλότους ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτά τους, είναι συμμορίτες μισθοφόροι του Ερντογάν, μεταξύ των οποίων και πολλοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα «διακρίθηκαν» στις μάχες ενάντια στις αντάρτικες ομάδες που συνέστησαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία είναι ένας συνασπισμός δημοκρατικών οργανώσεων, με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας (YPG/YPJ), στον οποίο συμμετέχουν Ασσύριοι χριστιανοί πολιτοφύλακες και Άραβες δημοκρατικοί που αποσχίστηκαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), όταν αυτός συμμάχησε με την Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις συγκροτώντας τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζονται και εξοπλίζονται επίσημα από τις ΗΠΑ ως η μόνη ειλικρινής μετριοπαθής και δημοκρατική ένοπλη δύναμη, μετά από προσωπική εντολή του Μπάρακ Ομπάμα.

Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να εισβάλει στη Συρία με το πρόσχημα ότι επιθυμεί -από τον υπερβολικό «ανθρωπισμό» της- να δημιουργήσει στο έδαφός της μια ζώνη ασφαλείας για τους πρόσφυγες που κινδυνεύουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πραγματικός σχεδιασμός της Τουρκίας είναι να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε ψευδοκράτος προτεκτοράτο της, στο οποίο θα «κυβερνάνε» η Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), δηλαδή ο Στρατός της Κατάκτησης, που ανοιχτά και επίσημα εξοπλίζονται από την Τουρκία.

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε μέσα στον κύκλο τα πράσινα εδάφη που ελέγχουν οι μισθοφόροι του Ερντογάν και τα οποία θέλει ο παρανοϊκός να μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο, προεκτείνοντάς τα μέχρι τις ακτές της Μεσογείου. Τα σχέδια του, να βγουν οι τζιχαντιστές στη Μεσόγειο, τα ματαίωσαν οι Ρώσοι με την εμπλοκή τους στον πόλεμο στη Συρία.

syria_mapΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact