ΕΛΛΑΔΑ

Τον Ιανουάριο έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία της Αθήνας

Τα αργότερο έως τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο μέτρο και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη που έκανε λόγο για δραματική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν λεωφορεία που μένουν στις αποθήκες γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.

Ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι γίνεται ανασχεδιασμός, με στόχο να συνδεθούν οι γειτονιές της Αθήνας με όλα τα σημεία σταθερής συγκοινωνίας ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων και παράλληλα προχωρά η έγκριση πρόσληψης 800 ατόμων για θέσεις οδηγών, τεχνιτών και ελεγκτών που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, από τα 2.367 λεωφορεία που υπήρχαν στην Αθήνα, τα 800 ήταν χαλασμένα. Μέσα στο 2016 καταφέραμε και μειώθηκε ο αριθμός τους στα 500» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, αποδίδοντας τα αίτια του προβλήματος κυρίως στην κακή γραφειοκρατική διαγωνιστική διαδικασία που για να ολοκληρωθεί, όπως σημείωσε, έφθανε και στα 5 με 6 χρόνια. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον διαγωνισμό για το πετρέλαιο κίνησης το κόστος του οποίου έφθανε στα 110 εκατ. ευρώ, ο οποίος ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2016, τονίζοντας ότι το ίδιο συμβαίνει για τις μπαταρίες και τα ελαστικά των λεωφορείων.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των 4 διώροφων λεωφορείων τα οποία είχε προμηθευτεί ο ΟΣΥ και βρίσκονται έως σήμερα στις αποθήκες, καθώς δεν διέθεταν τη σχετική άδεια για τουριστικό λεωφορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact