ΚΟΣΜΟΣ

Τόσα λεφτά χρειάζεσαι για να βρεις την ευτυχία μέσα από τον πλούτο

Αυτή είναι η ποσότητα των εκατομμυρίων που εξασφαλίζει χαρά και ικανοποίηση

Λένε πως τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία, κάνουν ωστόσο τη δυστυχία πιο υποφερτή.

Και σε αυτό ακριβώς το μοτίβο κινείται μια ανάλυση του περιοδικού «Town & Country», η οποία μας λέει πως το να είσαι απλώς πλούσιος δεν είναι αρκετό στις μέρες μας. Ο εκατομμυριούχος δεν μπορεί δηλαδή να ζήσει σαν πραγματικός εκατομμυριούχος αν δεν έχει την επαρκή ποσότητα χρημάτων!

Ο αρθρογράφος Norman Vanamee συμβουλεύτηκε ειδικούς στους τομείς του πλούτου και της καλής ζωής στην προσπάθειά του να εκτιμήσει τον βαθμό ικανοποίησης των πλουσίων με βάση τα λεφτά τους.

Η υπόθεση εργασίας αφορά σε ένα ζευγάρι γύρω στα 40 τους που δεν δουλεύουν και έχουν δυο παιδιά στην εφηβεία που πηγαίνουν σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο. Η οικογένεια ζει στο Μανχάταν, έχει δύο πολυτελή εξοχικά και αρκετούς οικιακούς βοηθούς. Όσο για τους γονείς, περνούν τον χρόνο τους κάνοντας φιλανθρωπίες και αγοράζοντας έργα τέχνης, καθώς έχουν αφήσει ήδη στην άκρη 25 εκατ. δολάρια για κάθε παιδί.

Μια ζωή δηλαδή που για τους περισσότερους ενσαρκώνει αυτό το «απίστευτα πλούσιος». Ας το δούμε όμως στις λεπτομέρειές του. Όπως δήλωσε η κτηματομεσίτρια του Μανχάταν, Wendy Sarasohn, η οικογένεια χρειάζεται ένα διαμέρισμα 8-12 δωματίων και για την ώρα υπάρχουν στο Μανχάταν 31 τέτοια σπίτια, που κοστολογούνται από 4-30 εκατ. δολάρια (με μέση τιμή τα 10 εκατ.).

71140174

Το υποθετικό ζευγάρι είναι όπως είπαμε συλλέκτες τέχνης και οι ειδικοί εκτιμούν εδώ πως θα ξοδέψουν κάπου μεταξύ 1-100 εκατ. δολάρια για το χόμπι τους, όπως λέει χαρακτηριστικά η γκαλερίστα Abigail Asher. Την ίδια ώρα, το ιδιωτικό σχολείο της αριστοκρατίας θα κοστίσει λίγο λιγότερα από 2 εκατ. δολάρια για κάθε παιδί. Όσο για τις φιλανθρωπίες, έρευνα που έγινε σε 1.500 πλούσιους φιλάνθρωπους των ΗΠΑ κατέληξε πως ένα ποσό της τάξης των 25.000 δολαρίων τον χρόνο είναι αυτό που ξοδεύεται συνήθως για αγαθοεργίες. Αν είσαι ωστόσο πραγματικά πλούσιος και θες καλές φοροαπαλλαγές, μπορείς να δώσεις ακόμα και 50 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Επιπλέον, θα χρειαστείς προσωπικό σεφ, σοφέρ και οικιακή βοηθό και οι τρεις μαζί θα σου κοστίσουν στη Νέα Υόρκη κάπου 280.000 δολάρια τον χρόνο. Πόσα λεφτά αγοράζουν λοιπόν την ευτυχία;

Στο υποθετικό μας σενάριο, ο πλούτος που θα χρειαστεί η οικογένεια για να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα της καθημερινότητάς της αποκρυσταλλώνεται στα 190 εκατ. δολάρια (160 εκατ. ευρώ)! Εκατομμυριούχοι λοιπόν με κάνα-δυο εκατομμυριάκια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το είδος της ευτυχίας που υποθέτουμε ότι φέρνει ο πλούτος…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact