ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Παλιά φρούτα σε τέτοιες δραστηριότητες οι πρωτοστάτες των επεισοδίων στη Λέσβο

«Οι οικογένειες, οι φιλήσυχοι άνθρωποι έφυγαν στα χωράφια»

«Παλιά φρούτα σε τέτοιες δραστηριότητες είναι οι πρωτοστάτες των επεισοδίων στη Λέσβο, κάποιοι από τους οποίους έχουν εντοπιστεί από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε εξέλιξη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για άτομα του «δημοκρατικού τόξου» που συμπλέουν με τους χρυσαυγίτες το τελευταίο διάστημα. «Σωστά μίλησε για συμμαχίες, κάποιοι προώθησαν και πυροδότησαν τα επεισόδια, δεν μπορεί δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται δημοκρατικές να πυροδοτούν καταστάσεις, να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, να έρχονται σαν “ουρά” ακροδεξιών κύκλων».

Ο κ.Τόσκας τόνισε ότι «δεν ασκήθηκε βία, απλώς η αστυνομία κινήθηκε προκειμένου να αποτρέψει την μαζική κίνηση προσφύγων προς την πόλη, για να αποφευχθούν συγκρούσεις και ζημιές».

«Η κατάσταση είναι ήρεμη στη Λέσβο και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθουν πλήρως οι ομαλές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχει πάντα η ανάγκη αποσυμπίεσης στο πρόβλημα του νησιού, από τον μεγάλο πληθυσμό των προσφύγων, ενώ πρέπει να γίνει και ο απολογισμός του τι έγινε», είπε ο κ.Τόσκας..

Περιγράφοντας τα επεισόδια στη Μόρια ανέφερε ότι η σύγκρουση έγινε μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών, η ένταση κλιμακώθηκε και κάηκαν συνολικά 120 σκηνές. «Οι οικογένειες, οι φιλήσυχοι άνθρωποι έφυγαν στα χωράφια. Τελικά, επανήλθαν από χτες και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια ομαλοποίησης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τον στόχο και την ελπίδα τους για την μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό συμβάλλει στη δημιουργία έντασης, ενώ παράλληλα είναι απομονωμένοι στο νησί και άλλα νησιά για αρκετό διάστημα, κάτι που επίσης πυροδοτεί τις καταστάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν μέσα στους υπολογισμούς μας, παίρνουμε μέτρα», είπε ο κ. Τόσκας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact