ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Παλιά φρούτα σε τέτοιες δραστηριότητες οι πρωτοστάτες των επεισοδίων στη Λέσβο

«Οι οικογένειες, οι φιλήσυχοι άνθρωποι έφυγαν στα χωράφια»

«Παλιά φρούτα σε τέτοιες δραστηριότητες είναι οι πρωτοστάτες των επεισοδίων στη Λέσβο, κάποιοι από τους οποίους έχουν εντοπιστεί από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε εξέλιξη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για άτομα του «δημοκρατικού τόξου» που συμπλέουν με τους χρυσαυγίτες το τελευταίο διάστημα. «Σωστά μίλησε για συμμαχίες, κάποιοι προώθησαν και πυροδότησαν τα επεισόδια, δεν μπορεί δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται δημοκρατικές να πυροδοτούν καταστάσεις, να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, να έρχονται σαν “ουρά” ακροδεξιών κύκλων».

Ο κ.Τόσκας τόνισε ότι «δεν ασκήθηκε βία, απλώς η αστυνομία κινήθηκε προκειμένου να αποτρέψει την μαζική κίνηση προσφύγων προς την πόλη, για να αποφευχθούν συγκρούσεις και ζημιές».

«Η κατάσταση είναι ήρεμη στη Λέσβο και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθουν πλήρως οι ομαλές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχει πάντα η ανάγκη αποσυμπίεσης στο πρόβλημα του νησιού, από τον μεγάλο πληθυσμό των προσφύγων, ενώ πρέπει να γίνει και ο απολογισμός του τι έγινε», είπε ο κ.Τόσκας..

Περιγράφοντας τα επεισόδια στη Μόρια ανέφερε ότι η σύγκρουση έγινε μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών, η ένταση κλιμακώθηκε και κάηκαν συνολικά 120 σκηνές. «Οι οικογένειες, οι φιλήσυχοι άνθρωποι έφυγαν στα χωράφια. Τελικά, επανήλθαν από χτες και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια ομαλοποίησης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τον στόχο και την ελπίδα τους για την μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό συμβάλλει στη δημιουργία έντασης, ενώ παράλληλα είναι απομονωμένοι στο νησί και άλλα νησιά για αρκετό διάστημα, κάτι που επίσης πυροδοτεί τις καταστάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν μέσα στους υπολογισμούς μας, παίρνουμε μέτρα», είπε ο κ. Τόσκας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact