ΕΛΛΑΔΑ

Τότε καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι μάσκες

Η αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων από κορωνοϊό στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον 2 δεν φρενάρει τα σχέδια για την πλήρη άρση των μέτρων.

Και αυτό διότι η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων δεν μεταφράζεται σε πίεση στο ΕΣΥ με αύξηση του αριθμού των νοσηλειών, των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών, μεταξύ των οποίων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, οι επιστήμονες θα κληθούν να προσδιορίσουν τις ασφαλείς ημερομηνίες.,

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ημερομηνίες για την άρση των μέτρων είναι η Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου και η 2α Μαΐου.

Παρά τους προβληματισμούς, η μάσκα φαίνεται πως θα καταργηθεί σταδιακά και σε διάφορα επίπεδα κινδύνου, παραμένοντας σε ορισμένους χώρους, όπως οι δομές υγείας, τα σούπερ μάρκετ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και, ενδεχομένως, σε κάποιους χώρους εργασίας.

Επίσης, για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία δεν αποκλείεται να καταργηθούν επίσης σταδιακά, αρχής γενομένης από άρση της υποχρεωτικής επίδειξης για την είσοδο σε χώρους της εστίασης. Έτσι, όσοι επίσης παραμένουν ανεμβολίαστοι και υποβάλλονται σε rapid test για να καθίσουν σε χώρο εστίασης, δεν θα χρειάζεται να το επιδεικνύουν τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως το καλοκαίρι, φαίνεται ότι η άρση θα είναι καθολική, προκειμένου να αποφευχθούν και οι αρρυθμίες στον τουρισμό, με δεδομένο ότι ορισμένες χώρες τα έχουν ήδη καταργήσει, ενώ επιπλέον υπάρχουν «δύο ταχύτητες» αναφορικά με την ισχύ τους, με τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά να ισχύουν για 9 μήνες και τα εθνικά για 7 μήνες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact