ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διευθυντής της «Χουριέτ»


Η καθημερινή τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» απέκτησε την Δευτέρα νέο διευθυντή, μετά την παραίτηση του Ενις Μπερμπέρογλου, μόλις λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα

Τον νέο διευθυντή της καθημερινής εφημερίδας «Χουριέτ» παρουσίασε στα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη η πρόεδρος του δημοσιογραφικού ομίλου Doğan, η δευτερότοκη κόρη του ιδρυτή της εφημερίδας, Aydin Doğan, Vuslat Doğan Sabancı.

Η πρόεδρος της εφημερίδας τόνισε κατά την διάρκεια της τελετής παρουσίασης του νέου διευθυντή, Sedat Ergin, την Δευτέρα, ότι το πεπρωμένο της εφημερίδας είναι το όνομά της, (Χουριέτ σημαίνει Ελευθερία) και τόνισε ότι η εφημερίδα είναι η «ναυαρχίδα» των τουρκικών μέσων ενημέρωσης τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η Vuslat Doğan Sabancı δήλωσε ότι: «η πόλωση της κοινωνίας αντανακλάται στα μέσα ενημέρωσης και δυστυχώς η πολιτική μεροληψία έχει περάσει και στη δημοσιογραφία», τονίζοντας ότι η «Χουριέτ» ξεχωρίζει για την πολυφωνία που την χαρακτηρίζει.

Όσο για τον νέο διευθυντή, Sedat Ergin, η ίδια ανέφερε ότι χάρη στις γνώσεις του στη τζαζ, αλλά και στην αγάπη του για την πολυφωνία, θα κατορθώσει να διευθύνει την εφημερίδα σαν μια πολυφωνική ορχήστρα!

Ο νέος διευθυντής της εφημερίδας γεννήθηκε το 1957 στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου και εργάστηκε με μερική απασχόληση στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επίσης σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας, καθώς πρωταρχικός του στόχος ήταν να ασχοληθεί με την διπλωματία.

Ο Ergin εργάστηκε ως ανταποκριτής για την «Χουριέτ» στην Ουάσινγκτον το 1987, ενώ από το 2005 μέχρι το 2009 εργάστηκε στην εφημερίδα «Μιλιέτ». Επανήλθε στην «Χουριέτ» στην οποία διατηρεί τακτική στήλη ως αρθρογράφος. Ο νέος διευθυντής της «Χουριέτ» έχει λάβει μια σειρά από σημαντικά βραβεία για την συμβολή του στην ερευνητική δημοσιογραφία και για την ελευθερία του Τύπου.

Σημειώνεται, ότι ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Ενις Μπερμπέρογλου, παραιτήθηκε λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για παραίτηση εξαιτίας «πολιτικών πιέσεων», ενώ η εφημερίδα δήλωσε ότι ο Μπερμπέρογλου αποχώρησε οικειοθελώς.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact