ΚΟΣΜΟΣ

Τους κλυδωνισμούς στο Δημοκρατικό Κόμμα προσπαθεί να μετριάσει ο Καλέντα

«Θα γραφτώ στο Δημοκρατικό Κόμμα, πρέπει να εργαστούμε για να ανακάμψει»

Παρέμβαση μέσω Twitter στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της γειτονικής χώρας, Κάρλο Καλέντα. «Αύριο θα γραφτώ στο Δημοκρατικό Κόμμα. Δεν χρειάζεται ένα νέο κόμμα. Πρέπει να εργαστούμε για να ανακάμψει εκείνο που ήδη υπάρχει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά, ο Καλέντα δίνει ένα στήριγμα στο δημοκρατικό Κόμμα, που βρίσκεται στα πρόθυρα ανταρσίας, μετά την παραίτηση του γραμματέα, Ματέο Ρέντσι. «Θεωρεί εξωπραγματικό να πιστεύει κανείς ότι η ευθύνη της ήττας μπορεί να είναι του προέδρου της Δημοκρατίας ή του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι, λόγω μιας υπερβολικά “τεχνoκρατικής” προεκλογικής εκστρατείας», πρόσθεσε.

Χθες το απόγευμα, ο Ρέντσι είχε τονίσει ότι αν οι εκλογές είχαν γίνει το 2017, το κόμμα του θα είχε λάβει υψηλότερα ποσοστά και ότι πιθανόν επελέγη μια υπερβολικά τεχνοκρατικού χαρακτήρα εκστρατεία πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Παράλληλα, η περιφερειάρχης της βόρειοανατολικής περιοχής Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, Ντέμπορα Σερακιάνι (μέχρι πρότινος από τους στενούς συνεργάτες του Ρέντσι), αποφάσισε σήμερα να παραιτηθεί από την εθνική γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος. «Υπό το φως του εκλογικού αποτελέσματος και λόγω αισθήματος ευθύνης προς όλο το κόμμα, αποφάσισα να παραιτηθώ από την εθνική γραμματεία», γράφει εκείνη.

Την ερχόμενη Δευτέρα (12/03) αναμένεται να συνεδριάσει η εθνική διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος και είναι πολύ πιθανό οι τόνοι να ανέβουν αισθητά. Πολλά στελέχη του κόμματος εκφράζουν επιφυλάξεις και αντιθέσεις, επί της γραμμής που υπέδειξε ο Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο το κόμμα πρέπει να παραμείνει στην αντιπολίτευση και να μην αρχίσει διάλογο ούτε με τα Πέντε Αστέρια ούτε με την Κεντροδεξιά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact