ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Η Σύνοδος του Οκτωβρίου θα είναι η ώρα της αλήθειας για το Brexit

«Αναμένουμε τη μέγιστη πρόοδο και τα μέγιστα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις»

Η επόμενη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Οκτώβριο θα είναι η «ώρα της αλήθειας» στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Όλοι συμμερίστηκαν την άποψη ότι, ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία στην πρόταση Τσέκερς, την πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, το προτεινόμενο πλαίσιο για την οικονομική συνεργασία δεν θα λειτουργήσει, επειδή κινδυνεύει να υπονομεύσει την ενιαία αγορά», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ έπειτα από τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Η ώρα της αλήθειας στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου. Τον Οκτώβριο αναμένουμε τη μέγιστη πρόοδο και τα μέγιστα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit», είπε ακόμη ο Τουσκ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact