ΚΟΣΜΟΣ

Τράφικινγκ σκύλων: Η σκληρή αλήθεια πίσω από τα κουτάβια της βιτρίνας [εικόνες]

Σοκαριστικές εικόνες αποκαλύπτουν πως εγκληματικές συμμορίες κρατάνε τα σκυλιά σε φρικτές συνθήκες για το κύκλωμα trafficking κουταβιών που σαρώνει τη Βρετανία αποφέροντας εκατομμύρια στους διακινητές.

Ασθενικά κουτάβια εκτρέφονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και διακινούνται με πλαστά έγγραφα σε όλη τη χώρα. Ο επικεφαλής επιθεωρητής Ιαν Μπριγκς, από τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της RSPCA, είπε ότι υπάρχουν περίπου 100 τέτοιες συμμορίες στη Βρετανία που λειτουργούν όπως τα καρτέλ ναρκωτικών.

Οπως δήλωσε στην Daily Mirror: «Οι συμμορίες είναι πολύ εξελιγμένες και έχουν τεράστιες δυνατότητες κέρδους. Το επίπεδο της απάτης είναι συγκλονιστικό. Φτιάχνουν πλαστά έγγραφα για τα σκυλιά και παραποιημένες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη για να μοιάζουν σαν νόμιμες επιχειρήσεις. Εκτιμούμε ότι αυτή η παράνομη βιομηχανία αποφέρει κέρδος άνω των 100.000.000 λιρών»

Οπως επισημαίνει, πολλά ζώα είναι άρρωστα πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους και άλλα μεταφέρουν ασθένειες όπως η λύσσα, που ενέχουν τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Οι συμμορίες προσποιούνται ότι είναι νόμιμοι κτηνοτρόφοι, αλλά κρύβουν το γεγονός ότι πουλάνε εκατοντάδες σκυλιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η υγεία τους. Τελικά οι νέοι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με υπέρογκους λογαριασμούς στον κτηνίατρο ή ο σκύλος πεθαίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες» εξηγεί.

Ενας εκτροφέας Κουκαπού ή γαλλικού μπουλντόγκ στην Ιρλανδία ή την Πολωνία ξοδεύει 100 ευρώ για κάθε σκυλί, το οποίο τελικά πωλείται για 1.500 στην Βρετανία.

Η RSPCA είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχε σώσει πάνω από 1.000 σκυλιά από κυκλώματα παράνομης διακίνησης, που εκτρέφονται σε φάρμες κουταβιών και πωλούνται σε ανυποψίαστους πελάτες.

Παράλληλα έχει αρχίσει μια εκστρατεία για να ζητήσει από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να θεσπίσει νόμους στην Αγγλία για την καταπολέμηση εμπόρους κουταβιών που πουλάνε άρρωστα και ετοιμοθάνατα ζώα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact