ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Πορτογαλία, 29 οι νεκροί από το τροχαίο στη Μαδέρα

Γερμανοί που παραθέριζαν τα θύματα του δυστυχήματος – Δείτε τις φωτογραφίες

Στους 29 ανεβάζει νεότερος απολογισμός τους νεκρούς από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες στην Πορτογαλία. Τραγικό θάνατο βρήκαν 29 Γερμανοί πολίτες, 11 άνδρες και 18 γυναίκες, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στο νησί Μαδέρα, όπου παραθέριζαν.

Η 29η νεκρή είναι μια γυναίκα που είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Φουντσάλ, η οποία υπέκυψε.

Συνολικά 28 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τρεις χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 τουρίστες, ένας ξεναγός και ο οδηγός όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, στην κοινότητα Σάντα Κρουζ, ανατολικά της Φουντσάλ.

«Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή και πάνω απ’ όλα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, που, κατά την ενημέρωση που μου έγινε, είχαν όλα γερμανική υπηκοότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα στην κάμερα της πορτογαλικής δημόσιας τηλεόρασης RTP.

 

Foi com profundo pesar que tomei conhecimento do trágico acidente na Madeira. A todas as famílias envolvidas transmito, em nome do governo português, as mais sentidas condolências.

— António Costa (@antoniocostapm) 17 April 2019

Το λευκό λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο, ανατράπηκε και κατέληξε πεσμένο στο πλάι πάνω σε ένα οίκημα στην πλαγιά ενός λόφου.

Το δυστύχημα έγινε στις 18:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στο χωριό Κανίσο ντε Μπάισο, προάστιο της Σάντα Κρουζ. «Μαθαίνουμε φρικτά νέα από τη Μαδέρα», ανέφερε μέσω Twitter ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εκφράζουμε την πιο βαθιά μας θλίψη για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του λεωφορείου και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους τραυματίες», συμπλήρωσε.

Η τοπική κυβέρνηση στη Μαδέρα κήρυξε τριήμερο πένθος.

Άγνωστα τα αίτια

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανέφερε ότι επικοινώνησε με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του. «Με βαθιά θλίψη ενημερώθηκα για το τραγικό δυστύχημα στη Μαδέρα» έγραψε στο Twitter. «Εξ ονόματος της πορτογαλικής κυβέρνησης, εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες» που θρηνούν θύματα ή αγωνιούν για τραυματισμένα μέλη τους, πρόσθεσε. «Μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω τη λύπη μου στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ αυτή τη δύσκολη ώρα».

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από τον δρόμο και να πέσει κάνοντας «βαρελάκια» ώσπου κατέληξε διαλυμένο πάνω στο σπίτι. Σύμφωνα με τις αρχές, είναι «πρόωρο» να γίνουν εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, πάντως σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τοπικής αυτοδιοίκησης Πέντρου Καλάντου το λεωφορείο είχε αποκτηθεί πριν από πέντε χρόνια και «όλα πήγαιναν καλά» στη χρήση του μέχρι χθες.

Οι δικαστικές αρχές διενεργούν έρευνα για το τροχαίο, ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων LUSA η εισαγγελία στη Μαδέρα. Ιατροδικαστικοί μετέβησαν επιτόπου από την πρωτεύουσα για να βοηθήσουν στις νεκροψίες-νεκροτομές.

Γνωστή με προσωνύμια όπως το «νησί των λουλουδιών» ή το «μαργαριτάρι του Ατλαντικού», η Μαδέρα των περίπου 270.000 κατοίκων φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ξένους τουρίστες, για τους οποίους τα ηφαιστειακά τοπία και το ήπιο κλίμα αποτελούν μαγνήτη, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact