ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Νόμιζα πως είχαμε συμφωνήσει με τον Ερντογάν για την απελευθέρωση του πάστορα

«Δεν πρόκειται να κάνω καμία παραχώρηση στην Άγκυρα μέχρι να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο υπέροχος άνθρωπος»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως νόμιζε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα κάνει καμία παραχώρηση στην Άγκυρα για να πετύχει τον στόχο αυτό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι δεν τον ανησυχεί αν οι τιμωρητικοί δασμοί που επέβαλε στην Τουρκία θα πλήξουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι νόμιζε ότι είχε συμφωνήσει με τον Ερντογάν όταν βοήθησε να πειστεί το Ισραήλ να αποφυλακίσει μια υπήκοο Τουρκίας. Πίστευε ότι ο Ερντογάν θα απελευθέρωνε κατόπιν τον Μπράνσον.

«Νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που κάνει η Τουρκία. Νομίζω ότι κάνουν ένα φρικτό λάθος. Δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις», είπε.

Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, εγείροντας ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η κίνηση αυτή στην Ευρώπη. «Δεν με νοιάζει. Δεν με νοιάζει. Αυτό ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να γίνει», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τις ενδεχόμενες ζημίες σε άλλες οικονομίες.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Ερντογάν ζητούσε την επιστροφή της γυναίκας αυτής από το Ισραήλ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στα μέσα Ιουλίου και συζήτησαν την υπόθεση του Μπράνσον και το τι θα μπορούσε να γίνει για να απελευθερωθεί ο πάστορας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η Τουρκία είχε ζητήσει την αμερικανική βοήθεια ώστε να πειστούν οι Ισραηλινοί να απελευθερώσουν την Τουρκάλα. Σε αντάλλαγμα, η Άγκυρα θα απελευθέρωνε τον Μπράνσον και άλλους Αμερικανούς υπηκόους. Ο Τραμπ είπε ότι ο ίδιος τήρησε τη δική του πλευρά της συμφωνίας. «Έβγαλα αυτό το πρόσωπο έξω (από τη φυλακή). Ανέμενα από εκείνον (σ.σ. τον Ερντογάν) ότι θα άφηνε αυτόν τον αθώο και θαυμάσιο άνθρωπο και θαυμάσιο πατέρα και θαυμάσιο Χριστιανό».

Το Ισραήλ, που επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ είχε ζητήσει την αποφυλάκιση της Εμπρού Οζκάν, την απέλασε στις 15 Ιουλίου. Η Άγκυρα διαψεύδει ότι είχε συμφωνήσει ποτέ να απελευθερώσει τον Μπράνσον σε αντάλλαγμα.

Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Συμπαθώ την Τουρκία. Συμπαθώ πάρα πολύ τον τουρκικό λαό. Μέχρι τώρα είχα πολύ καλή σχέση, όπως γνωρίζετε, με τον πρόεδρο. Τα πηγαίναμε πολύ καλά. Είχα μια πολύ καλή σχέση. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Δεν είναι πλέον μονόδρομος για τις ΗΠΑ», κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact