ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θα προστατεύσουμε την ανθρωπότητα από το ISIS

«Θα τους εξαλείψουμε»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της θα εξολοθρεύσουν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και θα «προστατεύσουν την ανθρωπότητα».

«Θα καταστρέψουμε το ΙΚ και θα προστατέψουμε την ανθρωπότητα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον μονάρχη της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ επαίνεσε τον ιορδανό μονάρχη, λέγοντας πως είναι ένας από τους ηγέτες στον αγώνα για να ηττηθεί το ΙΚ «μια για πάντα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίθεση με χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν, στη Συρία –την ευθύνη για την οποία η κυβέρνησή του επέρριψε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ– «παραβίασε πολλές γραμμές για τον ίδιο», παραπέμποντας στην περίφημη «κόκκινη γραμμή» για την οποία είχε κάνει λόγο ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιώντας τη Δαμασκό να μη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «η συμπεριφορά έναντι του Άσαντ έχει αλλάξει» μετά την επίθεση στη Χαν Σεϊχούν, πολύ περισσότερο επειδή πολλά από τα θύματά της ήταν παιδιά, πράγμα που είχε «μεγάλη επίπτωση σε μένα».

Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα είχε απειλήσει ότι θα αναλάβει δράση εναντίον της Συρίας εάν η Δαμασκός προχωρούσε στη χρήση χημικών όπλων, που είχε χαρακτηρίσει «κόκκινη γραμμή». Αυτή παραβιάστηκε το καλοκαίρι του 2013, αλλά η Ουάσινγκτον δεν προχώρησε σε στρατιωτική επέμβαση.

Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη ότι οι «ειδεχθείς» ενέργειες του καθεστώτος του Άσαντ «δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές». Είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του Ομπάμα είχε μια ευκαιρία να διευθετήσει τη συριακή κρίση όταν η Δαμασκός παραβίασε την «κόκκινη γραμμή» της.

Οι δηλώσεις αυτές του Τραμπ έγιναν λίγη ώρα αφού η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι, προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να προχωρήσει σε μονομερή ανάληψη δράσης εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας παραμείνει άπραγο.

Παράλληλα, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι εργάζεται «πολύ σκληρά» προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση μεταξύ των Παλαιστίνιων και του Ισραήλ, κάτι το οποίο χαιρέτισε ο Αμπντάλα, κάνοντας λόγο για μια «πολύ ενθαρρυντική ένδειξη για εμάς».

Ο Ιορδανός μονάρχης εκτίμησε πως η πρόσφατη πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου προσφέρει μια «ιστορική ευκαιρία για τη συμφιλίωση» του Ισραήλ και των Παλαιστινίων

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact