ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματισμοί στο Φέργκιουσον ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν [εικόνες]

Πυροβολισμοί ακούστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Φέργκιουσον του Μισούρι, καθώς μία ημέρα ειρηνικών διαδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία άοπλου μαύρου εφήβου από λευκό αστυνομικό έδωσε τη θέση της σε μία αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν ξεκίνησαν με μία ειρηνική πορεία μέσα από το προάστιο Σεντ Λιούις έπειτα από ενός λεπτού σιγή για τον 18χρονο νεαρό, η δολοφονία του οποίου στις 9 Αυγούστου 2014, προκάλεσε μήνες διαδηλώσεων και μία δημόσια συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το θέμα των φυλετικών διακρίσεων και της απονομής της δικαιοσύνης.

Το σκηνικό άλλαξε δραματικά όταν έπεσε το σκοτάδι με δεκάδες διαδηλωτές να αποκλείουν την κυκλοφορία και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων κατά μήκος της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ, που έφερε το κύριο βάρος της εξέγερσης του περασμένου καλοκαιριού, φωνάζοντας “Κλείστε την”.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων αναπτύχθηκαν στην περιοχή με βαριά θωρακισμένα οχήματα, δήλωσαν οι μάρτυρες.

Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ και μία νεαρή γυναίκα φώναζε ότι ο αδελφός της πυροβολήθηκε. Πολλές βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν και η αστυνομία επόπτευε τη σκηνή από την κορυφή των οχημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυρά από σφαίρες εν μέσω αντιπαράθεσης που σημειώθηκε τη νύχτα ανάμεσα στην αστυνομία με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων και διαδηλωτών, έπειτα από μία ημέρα ειρηνικών εκδηλώσεων.

Τα πυρά σημειώθηκαν καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών που άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία και να σπάνε βιτρίνες κατά μήκος ενός δρόμου που ήταν το επίκεντρο των ταραχών πέρυσι έπειτα από τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν. Η κατάσταση των δύο ανθρώπων που πυροβολήθηκαν δεν έγινε αμέσως γνωστή, ανέφερε η αστυνομία.

Πηγή φωτο: Reuters

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact