ΕΛΛΑΔΑ

Τρείς αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Ακρόπολη – Προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό

Συνελήφθησαν σήμερα τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και σημαίες σε μνημείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα τρία άτομα αφού πήγαν στον αρχαιολογικό χώρο πλησίασαν το μνημείο του Αγρίππα και προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό μεγάλων διαστάσεων και δύο σημαίες, που ανέγραφαν ιδεογράμματα και φράσεις στην αγγλική γλώσσα, μεταξύ άλλων, κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022».

Ο φύλακας τους αντιλήφθηκε και απομάκρυνε άμεσα το πανό, ωστόσο οι “ακτιβιστές” παρέμειναν στη σκαλωσιά και τοποθέτησαν τη θιβετιανή σημαία και ένα πανό για την “Ελεύθερη Επανάσταση στο Χονγκ Κονγκ”, ενώ φώναζαν συνθήματα «Ελεύθερο Θιβέτ», «Μποϊκοτάζ το Πεκίνο το 2022» και «Χωρίς ελευθερία, χωρίς παιχνίδια».

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, πρόκειται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη οργάνωση “Student for Free Tibet”, οι ακτιβιστές Tsela Zoksang, 18ετων από το Θιβέτ με την ιδιότητα του φοιτητή, και Joey Siu, 22ετων με την ιδιότητα εξόριστου του Χονγκ Κονγκ, Αμερικανοί πολίτες συμμετέχουν στην εκστρατεία No Beijing 2022.

Η Ολυμπιακή φλόγα των XXIV Χειμερινών Αγώνων θα ανάψει τη Δευτέρα (18/10) στην Αρχαία Ολυμπία και θα παραδοθεί στους Κινέζους σε τελετή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού την Τρίτη (19/10) με τη διοργάνωση να διεξάγεται από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 ενω οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact