ΚΑΙΡΟΣ

Τρελάθηκε ο καιρός: Χειμώνας και μετά… 30άρια

Βουτιά αναμένεται να κάνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού για τον καιρό. “Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε χειμώνα” είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι το σκηνικό θα αλλάξει στη συνέχεια με άνοδο της θερμοκρασίας.

“Χειμώνα θα έχουμε μέχρι την Τετάρτη αλλά ο Άγιος Δημήτριος θα κάνει το καλοκαιράκι του” δήλωσε ο μετεωρολόγος και εξήγησε πως μπορεί να δούμε τις επόμενες ημέρες μέχρι και μονοψήφιες θερμοκρασίες στα ορεινά τις πρωινές ώρες.

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που θα επεκταθούν εν συνεχεία, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία από το βράδυ, με τις συνθήκες να παρουσιάζονται ευνοϊκές μέχρι και για την εμφάνιση ανεμοστρόβιλων στο κεντρικό Ιόνιο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και προς το βράδυ την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας. Οι καταιγίδες (μπλε χρωματισμοί στο χάρτη) πρόσκαιρα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις (μωβ χρωματισμοί στο χάρτη).

Παράλληλα, ειδικός αλγόριθμος που χρησιμοποιούμε στο Meteo.gr και υπολογίζει πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για το σχηματισμό ανεμοστρόβιλων ή υδροσιφώνων, εντοπίζει ως πιθανές περιοχές εκδήλωσής τους κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το Κεντρικό Ιόνιο. Επιπροσθέτως, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Σταθερή η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία σύμφωνα πάντα με το meteo.gr θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28, στην Ήπειρο από 8 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μέχρι το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact