ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος με το νέο βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) του Κιμ!

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να πλήξει ακόμα και την Ουάσινγκτον δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, προκαλώντας τρόμο σχετικά με τις προθέσεις του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως είπε ο Hwasong-15, τον οποίο δοκίμασε η Βόρεια Κορέα την Τετάρτη, είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) νέου τύπου, ο οποίος μπορεί να διανύσει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα η Πιονγιάνγκ συνεχίζοντας τον «πόλεμο» της προπάγανδας έδωσε νέες φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν στις οποίες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται δίπλα στον πύραυλο προκειμένου να δείξει το μέγεθός και τις δυνατότητές του.

Μετά την εκτόξευση του πυραύλου—κατά παράβαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ—η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι δοκίμασε επιτυχώς τον πιο προηγμένο ICBM που έχει κατασκευαστεί στη χώρα μέχρι σήμερα και ότι πλέον όλη η ενδοχώρα των ΗΠΑ βρίσκεται εντός της εμβέλειας των όπλων της.

Η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας έκανε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επαναλάβει μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ηγέτη της απομονωμένης χώρας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο αποκάλεσε ξανά «μικρό άνθρωπο-πύραυλο» και «αρρωστημένο φαντασμένο νεαρό». Παράλληλα, ο Τραμπ είπε πως θεωρεί αποτυχημένη την διπλωματική προσπάθεια του Πεκίνου με σκοπό να περιοριστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ, ενώ αντιθέτως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον έκρινε ότι η Κίνα κάνει μεγάλες προσπάθειες, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα, ιδίως να μειώσει τις προμήθειες πετρελαίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact