ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και της διαπλοκής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία στην περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου», λέγοντας ότι από το καφενείο της Βουλής μίλησε για φυγή καταθέσεων, κατήγγειλε ένα «παρασκήνιο ανωμαλίας» από ένα «ακροδεξιό περιβάλλον» στο Μέγαρο Μαξίμου που εξυφαίνει «σχέδια ανωμαλίας» και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως «ξέροντας ότι φεύγει, άρον άρον, καίει πίσω της τα σπαρτά και «κάνει εκδουλεύσεις σε μεγάλα συμφέροντα».

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, υπενθύμισε τη δήλωση του περί του κινδύνου «ανεπανόρθωτης βλάβης», ενώ θα έπρεπε, όπως είπε, να προστατεύει την οικονομία.

«Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε τι λέγαμε για το τρίγωνο της αμαρτίας.Ένα σύστημα που με δημόσιο χρήμα παράγει την ενημέρωση που το συμφέρει, μία ενημέρωση που προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική που την συμφέρει και μία πολιτική που δουλεύει για να παράγεται περισσότερο χρήμα. Για λίγους και εκλεκτούς.

Αυτή είναι η διαπλοκή.Αυτό είναι το αμαρτωλό τρίγωνο που χρεοκόπησε τη χώρα.

Στη μια κορυφή το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην άλλη οι χρεοκοπημένες τράπεζες που διασώθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων και μετά ξαναδόθηκαν σε αυτούς που τις χρεοκόπησαν.

Στην τρίτη τα υπερχρεωμένα, πλήρως αναξιόπιστα, ΜΜΕ.

Αυτό το κέντρο, που κυβέρνησε 40 χρόνια.

Αυτό το κέντρο που πήρε για τον εαυτό του 70 δις ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αυτό το κέντρο που έκανε το κράτος πελάτη του. Αυτό το κέντρο που φόρτωσε το δημόσιο χρέος στα νοικοκυριά των Ελλήνων.

Αυτό το κέντρο σήμερα τρομοκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει.

Στήνει κόμματα.

Διαλύει κόμματα.

Διασπά κόμματα και διεξάγει δημοπρασίες συνειδήσεων.

Αυτό το κέντρο έχει αφήσει στην άκρη τον τελευταίο καιρό κάθε πρόσχημα και ασχημονεί σε βάρος της αλήθειας, της δημοκρατίας, ακόμα και της οικονομίας».

Όλα αυτά «τελειώνουν» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στη διαπλοκή και στα συμφέροντα τόνισε: «¨ότι και να κάνετε κάνετε, εμάς στο τσεπάκι σας δεν μας βάζετε.

Εμάς δεν μας εκβιάζετε.Με εμάς δεν μπορείτε να παίξετε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά της Δικαιοσύνης μιλώντας για «αδράνεια δικαστών». Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν «έντιμοι δικαστές» και υπογράμμισε πως στη νέα κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους.

Επισήμανε ότι θα αναζητηθούν όχι μόνο πολιτικές ευθύνες, για όσους ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας, αλλά και ποινικές, εκεί όπου υπάρχουν.

Με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία.

Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων.

Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης.

Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας.

Έχουμε το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που μετέρχεται όλων των μέσων.

Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής.

Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής.

Και σύμπτωση! Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες.

Από όλη αυτήν την ιστορία με την καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς ψήφου, κρατήστε δύο πράγματα.

Πρώτον αυτό που ακούγεται στους διαλόγους.

“Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου”.

Μία φράση όλη η ιστορία της διαφθοράς.

Μία φράση όλη η πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης.

Μία φράση όλη η ιστορία του δικομματισμού και της διαπλοκής».

Ο κ. Τσίπρας εξήρε το γεγονός ότι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατάφερε να βρει, παρά τα προβλήματα, το ποσό των 3.000.000 για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά και τόνισε: «Αυτή είναι η αριστερά και αυτά τα πρώτα δείγματα γραφής της.

Και δείτε ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν:

Το ίδιο ποσό, 3 εκ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και στα περί «πολιτικής αβεβαιότητας» της κυβέρνησης, απάντησε πως υπάρχει μια «πολιτική βεβαιότητα» ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι θέλει να κάνει τις εκλογές μέσα σε κλίμα «τρομοκρατίας» και «κινδυνολογίας» και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ακολουθήσει σε αυτόν τον «ολισθηρό δρόμο» και θα δείξει ψυχραιμία, με σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να κηρύξουν «εκτός νόμου» τον φόβο.

Πριν την ομιλία του στη σύσκεψη ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε τον οικισμό Πόρος, στην περιοχή Φερών, που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του ποταμού Εβρου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τάχθηκε υπέρ της τριμερούς διακρατικής συνεργασίας (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία), προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για την εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Από την Αλεξανδρούπολη απευθύνθηκε στη γειτονική Τουρκία και σημείωσε: «Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία, βασισμένες στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τον αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι εντάσεις, οι προκλήσεις και τα τετελεσμένα δεν βοηθάνε. Τα σύνορα της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μίλησαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης.

Μετά την ομιλία του κ. Λαμπάκη, που έθεσε με οξύτητα τα προβλήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χαριτολογώντας: «Ο δήμαρχος τα είπε όλα. Κι αν τα λέει αυτά ο δήμαρχος που προέρχεται από τη δεξιά, τι να πω εγώ που προέρχομαι από την Αριστερά;».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact