ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Παίρνουν αέρα τα πανιά μας, όχι τα μυαλά μας»

«Φτηνή δικαιολογία του Σαμαρά» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις κατηγορίες του Αντώνη Σαμαρά πως ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους: «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και της πραγματικής εικόνας της χώρας, δεν επιχαίρουμε για τις εξελίξεις και την αποτυχία της σημερινής πολιτικής. Το δικό μας σχέδιο δεν είναι φούσκα επικοινωνιακή, δεν είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Προϋποθέτει το τέλος της λιτότητας και ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης, όπως παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Εμείς δεν κρύβουμε το κρίσιμο ζήτημα του χρέους κάτω από το χαλί. Οι αγορές παίζουν στην Ελλάδα το δικό τους παιχνίδι και δεν θα ηρεμήσουν εάν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, εάν δεν γίνει βιώσιμο» τόνισε και επισήμανε πως «οι αγορές θα είναι εναντίον της Ελλάδας για πολλά χρόνια».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη δανειακή σύμβαση και στην κατάργηση του Μνημονίου: «Το Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, δεν είναι η δανειακή σύμβαση, είναι οι χιλιάδες ρυθμίσεις που το συνοδεύουν. Όταν το 2012 ο κ. Σαμαράς εμφανιζόταν αντιμνημονιακός, έλεγε ναι στη δανειακή σύμβαση και όχι στο μνημόνιο, ενώ τώρα έχει πλήρως αντιστραφεί η θέση του. Εμείς ζητάμε το ακριβώς αντίθετο: Καταργούμε τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση».

Στο μεταξύ, ζήτησε για άλλη μία φορά άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία: «Όσο πιο ισχυρή και πιο ευρεία η νίκη μας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Γι’ αυτό οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχουν τα περιθώρια για την Ελλάδα».

«Παίρνουν αέρα τα πανιά μας, όχι τα μυαλά μας»

Αναφορικά με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Παίρνουν αέρα τα πανιά μας, αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας», αποκλείοντας κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τις δυνάμεις του «μνημονιακού μπλοκ» και συνέχισε λέγοντας: «Αυτοί δεν θέλουν συνεννόηση, θέλουν παράταση της παραμονής τους στην εξουσία και του μνημονίου».

«Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούριο. Το παλιό θα αντισταθεί λυσσαλέα. Υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι τη νίκη και την αριστερή κυβέρνηση, αλλά να ξέρουν όλοι πως τη μέρα της νίκης θα την πανηγυρίσουμε και δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή», ανέφερε

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact