ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ

«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να πιστέψει πως το ασφαλιστικό της χώρας ξώκειλε τους τελευταίους μήνες»

Για στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιπέσει η Νέα Δημοκρατία και όλες οι δυνάμεις που τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο είχαν συστήσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως σχολίασε ο πρωθυπουργός, η αντιπολίτευση δεν μπορεί πλέον να καταλογίσει, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2015, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι σχεδιάζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, όμως παράλληλα δεν έχει και εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος μάλιστα προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον προειδοποίησε πως με την τακτική του να μην καταθέτει καμία θετική πρόταση κινδυνεύει να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε κόμμα διαμαρτυρίας, όπως χαρακτήριζαν τα άλλα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγα χρόνια.

«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να πιστέψει πως το ασφαλιστικό της χώρας ξώκειλε τους τελευταίους μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για “λεηλασία” των ασφαλιστικών ταμείων τις προηγούμενες δεκαετίες.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας να ζητά εκλογές, αλλά από τη στιγμή που η ΝΔ όπως είπε δεν έχει εναλλακτική πρόταση, είναι φανερό ότι σκοπός της «δεν είναι να φέρει κάτι καλύτερο για τον τόπο», αλλά «να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις, κάποιοι αγωνιούντες εκδότες και καναλάρχες που βλέπουν όχι τη χώρα να καταστρέφεται, αλλά όλο το σύστημα διαπλοκής που τους συντηρούσε να καταστρέφεται».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε εντολή επειδή δεν πέτυχε όλα όσα ήθελε, αλλά ότι είχε μια συμφωνία δύσκολη που μπορούσε να υλοποιηθεί.

«Η δέσμευσή μας στον ελληνικό λαό ήταν ότι θα εφαρμόσουμε αυτή την συμφωνία αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε νέες παράλογες απαιτήσεις. Ότι ανέλαβε η κυβέρνηση την δέσμευση να στηρίξει τους πιο αδύναμους. Αυτές είναι οι κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες στηριζόμαστε», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, τους δανειολήπτες που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται .Με το ασφαλιστικό προχωράμε σε μια νέα μεταρρύθμιση χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ από κύριες συντάξεις. Αυτό δεσμευθήκαμε και αυτό κάνουμε. Σας θυμίζω ότι όταν κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο μιλήσατε για μονομερή ενέργεια. Αυτή είναι η αγωνία σας ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact