ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το «Όχι» ανήκει στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση

«Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μην δεχθούμε τη μαζική αυτοκτονία»

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άνοιξαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Αθηναΐδα, στη σκιά του κλίματος διάσπασης που έχει καλλιεργηθεί από τις συνεχιζόμενες διαρροές στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας κατά την εναρκτήρια ομιλία του έκανε έναν απολογισμό των επτάμηνων σκληρών διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για εκβιαστικά διλήμματα και εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση με αιχμές στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα στελέχη εκείνα που αποχώρησαν προσχωρώντας στη Λαϊκή Ενότητα.

«Αν δεν λερώναμε τα χέρια μας ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας με εκτενείς αναφορές στη διαφθορά και τη διαπλοκή ότι «παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε τά πάντα και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχθούμε την λογική της μαζικής αυτοκτονίας και να στείλουμε εμείς πρώτοι τον χορό του Ζαλόγγου στέλνοντας στην καταστροφή κυρίως τους πιο αδύναμους τα φτωχά λαϊκά στρώματα που είχαν αφήσει μόχθους σε ελληνικές τράπεζες σε αντίθεση με άλλους που έσπευσαν να στείλουν τα χρήματά τους σε offshore και εξωτερικό» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τα συστημικά Μέσα αφιέρωναν ελάχιστο χρόνο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, ενώ τώρα τα ίδια Μέσα ανοίγουν φιλόξενα τις πόρτες τους στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που προπαγανδίζουν τις θέσεις των διαφωνούντων.

«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να δραπετεύσουμε από την αλήθεια να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι να υποκριθούμε ότι εκτός ευρώ μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο επίπεδο ζωής για πολλούς»» τόνισε αφήνοντας αιχμές για τη Λαϊκή Ενότητα.

«Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας

«Δικό μας είναι αυτό το Όχι, και το Όχι του ελληνικού λαού είναι της κυβέρνησης που πήρε τα ρίσκα μέχρι το τέλος» ανέφερε απαντώντας στον κ. Λαφαζάνη που διατείνεται ότι εκπροσωπεί το «Όχι« του δημοψηφίσματος. «Δεν το χαρίζω σε κανέναν, ανήκει στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση».

«Το όχι δεν τελείωσε στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι επίσης ένα «Όχι» στο παλαιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τους βαρόνους, τα κόμματα και τους πολιτικούς «που μεταχειρίζονται την Ελλάδα σαν κτήμα τους».

«Στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να μην υπάρξει το δίλημμα ποιος μπορεί να εφαρμόσει με κοινωνικό πρόσημο τη σκληρή συμφωνία, αλλά να επικρατήσει μία λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας στην αντεπίθεση και ενάντια στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «έτσι θα ολοκληρωθεί η αριστερή παρένθεση».

«Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι η εθνική ελλάδος της διαπλοκής μπορεί να τα βάλει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά;» διερωτήθηκε για τα σενάρια εθνικής κυβέρνησης συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μία κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να φέρει σε πέρας τους στόχους αυτούς και τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η χώρα.

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact