ΑΠΟΨΕΙΣ

Τσιπρο Καμενο Νέο Καραμανλισμός… Και ΠΑΣΟΚ σε θέση ετοιμότητας…

Πρόσφατα, από τον γνωστό άνκορμαν όλων των εποχών και καταστάσεων και από το έντυπό του την Real News, ξαναβγήκε στο προσκήνιο το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ορθά απάντησε, πως το θέμα βρίσκεται προ πολλού στην δικαιοσύνη.

Όμως η συγκυρία, το πολιτικό περιβάλλον, οδηγεί σε κάποιες σκέψεις.

Ο Τσίπρας χρειάζεται επειγόντως «επικοινωνιακή» τροφή αποπροσανατολισμού, χρειάζεται «επικοινωνιακό σανό» για να τροφοδοτήσει το «πόπολο», όπως ο ίδιος και οι περί αυτόν αντιμετωπίζουν τον λαό, τους πολίτες.

Το θέμα έτοιμο, «προετοιμασμένο» και επαναλαμβανόμενο, «οικονομικά ΠΑΣΟΚ», «αναδρομικά Βουλευτών», «πιασάρικα» θέματα και τα δυο, μιας και το κλίμα του αντικοινοβουλευτισμού, έχει επαρκώς καλλιεργηθεί.

Προσωπικά από το 2011, ως τέως Βουλευτής –Ευρωβουλευτής, έχω παραιτηθεί από τις όποιες διεκδικήσεις αναδρομικών.

Όμως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τα αναδρομικά, έχει σφραγίδα κυβέρνησης Τσίπρα πράγμα βέβαια που κανένας δεν σχολίασε…

Εδώ έχω να προσθέσω κάποια δεδομένα, που συνήθως παραλείπονται.

Το χρέος του ΠΑΣΟΚ, διαμορφώθηκε την ίδια περίοδο που διαμορφώθηκε και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο, το χρέος της Νέας Δημοκρατίας.

Το χρέος μάλιστα διαμορφώθηκε, σε εποχή διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή τον νεώτερο.

Προφανώς και αναφέρομαι στα κομματικά χρέη.

Ο «Ραφηνάτος» λοιπόν Καραμανλής στο απυρόβλητο και ο Υπουργός «διαφάνειας» Παπαγγελόπουλος, «δανεικός» από τον Καραμανλή στον Τσίπρα.

Μην ξεχνάμε βέβαια το… «μεγάλο δάνειο» του Νεοκαραμανλισμού στον Τσίπρα, τον «Πρόεδρο Παυλόπουλο»!!!!!

Και βέβαια ως επιτομή, ο «Νεοκαραμανλισμός» ουρά του Τσίπρα.

Βέβαια, αν ποτέ ο «Υπουργός Διαφάνειας» Παπαγγελόπουλος ασχοληθεί με τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, θα πρόκειται για το πιο σπάνιο ανέκδοτο, που πραγματικά θα γελάσει κάθε … πικραμένος!!

Παρατηρούμε επίσης, ότι η περίφημη «Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής», για το πώς η χώρα έπεσε στα βράχια, είναι στην «κατάψυξη» για να μην αποκαλυφθούν οι τραγικές ευθύνες του τότε Πρωθυπουργού, «Κωστάκη».

Κατά τα λοιπά, ο Τσίπρο Καμενο Νέο Καραμανλισμός, καθημερινά επιχειρεί να «φλομώσει» τον λαό, με διάφορες επικοινωνιακές καρικατούρες.

Ο λαός, αργά αλλά σταθερά, αρχίζει να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, τους έχει πάρει χαμπάρι, τους γυρίζει με πικρία αλλά και έρπουσα οργή την πλάτη.

Την συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει και ελπίζω να την έχει αντιληφθεί, να προετοιμαστεί, η δική του ώρα θα ξανάρθει σύντομα, αρκεί να το πιστέψει, να το αποφασίσει, κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στην καθημερινότητα.

Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ, αναπτύχθηκε συγκρουόμενο με την μοιρολατρία, με τον πεσιμισμό πάντα ήταν, για να θυμηθούμε και λίγο Βάρναλη…

«Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης, ο πλαστουργός της νιας ζωής, εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής».

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει και μπορεί να απευθυνθεί στο εθνικό ακροατήριο, που ιστορικά, διαχρονικά πορεύτηκε μαζί του, κάτω από τα δικά του σύμβολα, κάτω από τις δικές του σημαίες.

Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και κυρίως οι «νεοφερμένοι σύμμαχοι», πρέπει λοιπόν να αντιληφθούν, ότι η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ταυτίζεται με την ανασυγκρότηση του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και όχι όπως από κάποιους επιδιώκεται η διάλυση και δημιουργία άλλου κόμματος.

Πρέπει να καταλάβουν, ότι οι προσωπικοί στόχοι, δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικούς στόχους.

Πρέπει να καταλάβουν, ότι η όποια ακύρωση του ΠΑΣΟΚ, θα απελευθερώσει δυνάμεις και χώρο, που προσπαθεί προς το παρόν ανεπιτυχώς, με την βοήθεια πολλών, να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και τούτο διότι θα διακόψει την ιστορική και πολιτική συνέχεια του πολιτικού χώρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει το σοσιαλιστικό σοσιαλδημοκρατικό στίγμα στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτίθεται στην «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών, που τυπικά εδράζονται στην Βουλή, επιτίθεται μόνο στο ΠΑΣΟΚ, διότι η διάλυσή του αποτελεί μόνιμο στόχο τους, διότι θεωρεί το ότι όσο αυτό υπάρχει, εν δυνάμει αποτελεί «κίνδυνο» επανάκαμψης δυνάμεων, που στο παρελθόν στήριζαν ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ας το καταλάβουν και κάποιοι, που αποφεύγουν να αναφέρονται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά προσδιορίζονται ως «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Το ΠΑΣΟΚ στις συμμαχίες προσέρχεται με το ιστορικό πολιτικό του βάρος, με σαφώς προσδιορισμένη φυσιογνωμία, οι φερόμενοι ως «υποψήφιοι συνδιαμορφωτές», ούτε ιστορικό, ούτε πολιτικό φορτίο φέρνουν μαζί τους γι αυτό και δεν το διακινδυνεύουν.

Προσφέρουν μόνο την ατομικότητά τους και γι αυτούς, αν κάτι τελικά δεν πάει καλά, τι είχαν τι έχασαν….

Μάλιστα κάποιοι είχαν διαχρονική αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και μάλλον θα τους ικανοποιήσει η διάλυση και ακύρωσή του.

Αρκετοί από αυτούς, μια ζωή ήσαν πολιτικά πλάνητες, διότι το εγώ τους πάντοτε υπερείχε του εμείς και το τι σημαίνει να εντάσσεις την ατομικότητα στην συλλογικότητα με τους αναγκαίους συμβιβασμούς.

Προσωπικά λέω ναι σε πολιτικές συμμαχίες μεταξύ αυτοτελών πολιτικών φορέων και κινήσεων και μέχρι εκεί, ο καθένας όμως, στο χώρο του.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν, ότι ο σοσιαλιστικός σοσιαλδημοκρατικός φορέας, είναι και παραμένει το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την κινητήρια δύναμή του.

Αν αυτά τα απλά δεν γίνονται αντιληπτά, τότε καλύτερα για τους ίδιους, να προχωρήσουν σε δικές τους επιλογές.

Ιδού η κοινωνία, ιδού οι πολίτες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και την αποδοχή τους απ τους πολίτες.

Το να εμφανίζονται όμως, προσφερόμενοι για συμμαχίες η και συσσωμάτωση με το ΠΑΣΟΚ και κυρίως την κοινωνική του βάση, αλλά συνεχώς να δημοσιογραφούν με απαξιωτικούς όρους και για το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και για την τωρινή του ηγεσία, τότε κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους, κάτι δεν πάει καλά.

Ας το καταλάβουν όλοι, η θα σεβαστούν το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του, για την πορεία του οποίου εμείς ασκήσαμε και ασκούμε την πιο σκληρή διαχρονικά κριτική και αυτοκριτική, η αν επιμένουν σε διάλυση, τότε οι δρόμοι μας χωρίζονται.

Εδώ σημειώνω, ότι κάποιοι που συμμετείχαν ως σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια για την ΚΠΕ, επανεμφανίζονται ως κινήσεις πολιτών, τελικά είναι ΠΑΣΟΚ η Κινήσεις Πολιτών;

Το ΠΑΣΟΚ ούτε ήταν, ούτε θα γίνει πολιτικό κίνημα του μπες βγες κατά το δοκούν, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και είμαι σαφής νομίζω, πιο σαφής δεν γίνεται.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αξιοπρέπεια, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, σέβεται τις συμμαχίες του, έχει την αυτονομία του και σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέψει σε κανένα, ανεξαρτήτως προθέσεων, να το τελειώσει ιστορικά, να το τελειώσει πολιτικά, στην ουσία να το αντιμετωπίσει ως «σκουπίδι της ιστορίας».

Ας πάρουν όλοι το μήνυμά τους, ότι δηλαδή, όσοι έχουν τέτοιες σκέψεις και ανομολόγητους στόχους, τελειώσαμε, είμαστε κάθετα και απόλυτα απέναντι, δεν διαφωνούμε μόνο, γινόμαστε, παρόλο που δεν το θέλουμε, «πολιτικά εχθροί».

Πηγή: tribune.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact