ΚΟΣΜΟΣ

Βαλς: Δίνουμε μάχη στο έδαφός μας – Πάνω από 800 Γάλλοι θέλουν να γίνουν μέλη του ISIS

Μια σοκαριστική παραδοχή έκανε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους παρά το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι.

«Βρισκόμαστε σε μια μάχη στο έδαφός μας» τόνισε ο Βαλς σε μια ομιλία προς υποστηρικτές του σοσιαλιστικού κόμματος και πρόσθεσε: «Κάθε ημέρα ανακαλύπτουμε δίκτυα, εντοπίζουμε πυρήνες, συλλαμβάνουμε ανθρώπους. Σήμερα 2.029 Γάλλοι υπήκοοι ή πρόσωπα που διαμένουν στη Γαλλία εμπλέκονται σε τζιχαντιστικά δίκτυα».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Βαλς περισσότεροι «Σχεδόν 800 θα ήθελαν σήμερα να μεταβούν σε αυτές τις εμπόλεμες περιοχές, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες» και παραδέχθηκε ότι 1.000 άτομα παρακολουθούνται στενά από τις αρχές.
Ηδη 600 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Γαλλία με προορισμό τη Συρία ή το Ιράκ, ενώ περίπου 800 επιπλέον θέλουν να φύγουν για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε ότι 609 άνθρωποι που είναι Γάλλοι υπήκοοι ή τους έχει χορηγηθεί καθεστώς διαμονής στη Γαλλία βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των μαχητών, μεταξύ αυτών 283 γυναίκες και 18 ανήλικες. Περίπου 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν στη Συρία ή το Ιράκ και 300 έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από αυτές τις χώρες.
Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες μόλις εβδομάδες έπειτα από μια επίθεση στο Παρίσι με 17 νεκρούς, ο Μανουέλ Βαλς είχε πει ότι υπήρχαν 1.400 Γάλλοι πολίτες ή διαμένοντες στη Γαλλία που συνδέονται με τζιχαντιστικά δίκτυα, ενώ 410 βρίσκονταν στη Συρία και το Ιράκ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact