ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Βάνα Μπάρμπα: Όλες έκαναν κρα να συνεργαστούν με τους τάχα βασανιστές τους

Για τις καταγγελίες περί κακοποίησης, αυταρχικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς καλλιτεχνών μιλά η Βάνα Μπάρμπα στο “Πρώτο Θέμα” και σχολιάζοντας την περίπτωση του Γιώργου Κιμούλη σημειώνει “θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες. Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον.

Ένας εξ αυτών είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος είναι σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του;” αναρωτήθηκε η ηθοποιός και συνέχισε:

“Όμως όλοι και όλες έκαναν κρα να συνεργαστούν με όλους αυτούς. τους τάχα βασανιστές τους. Λες να είναι το lockdown των θεάτρων; Τόσους μήνες με κατεβασμένα ρολά, πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων” υπογραμμίζει η Βάνα Μπάρμπα.

Συνεχίζει σχετικά με τον Γιώργο Κιμούλη και λέει: “Τι έχει γίνει τώρα ξαφνικά! Τι Me Too, τι μι σου… Γιατί βγαίνουν όλα τώρα. Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση. Καλά, τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός; Εννοώ όσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνώριζαν πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός,. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. όλοι και όλες. Προφανώς ήταν δύσκολος. Αυτός όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ταλαντούχος και χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε “καλός άνθρωπος”. Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Θα έλεγα πως μοιάζει να είναι κάπως προπαγανδίστικο και βολικό”.

Ξεχώρισε τις περιπτώσεις στον χώρο του θεάτρου από αυτές στον αθλητισμό σημειώνοντας “γνωρίζουμε πως υπάρχουν ταλαντούχοι αλλά δύσκολοι άνθρωποι. Που πολλές φορές συμπεριφέρονται αυταρχικά. Σημαντικές περσόνες. Όμως αυτό δεν αφορά κανέναν. Όλοι οι ηθοποιοί ήθελαν να είναι κοντά σε έναν Κιμούλη. Αν έχει μιλήσει άσχημα, αν έχει κάνει οτιδήποτε. Αφού δεν υπήρχε σεξουαλική παρενόχληση, τότε εντάξει. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν οι τσακωμοί, οι φασαρίες, οι χειροδικίες. Αν και δεν είναι φυσιολογικό. Θυμάμαι με έναν πρωταγωνιστή, πριν ανοίξει η αυλαία, ο ένας έσπρωχνε τον άλλον. Και μετά μέλι γάλα. Αυτά γίνονται, η ερώτησή μου είναι γιατί τώρα. Νομίζω πως θέλουν να στρέψουν το ενδιαφέρον του κοινού σε τέτοια θέματα που μοιάζουν με νουβέλες και πουλάνε πολύ”. υπογράμμισε.

Για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης είπε: “Είναι τραγικό, δείχνει έλλειψη σεβασμού, και είναι βαθιά σεξιστικό για την ύπαρξη της γυναίκας”.

Επιμένει πως ποτέ δεν έπεσαν στην αντίληψή της περιστατικά και τόνισε ότι εκείνη δεν αξιοποίησε ποτέ τα σωματικά της προσόντα για αναρρίχηση: “Είναι αυτονόητο. Δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που χρησιμοποιούν τα θέλγητρά τους. Άσε που δεν τα γνώριζα”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact