ΚΟΣΜΟΣ

Βαθύπλουτοι μεγιστάνες που ξεκίνησαν από χαμηλά

Χάουαρντ Σουλτς

Ο «βασιλιάς του καφέ» ξεκίνησε τη ζωή του από τις εργατικές πολυκατοικίες του Μπρούκλιν, ως γιος ενός φορτηγατζή που μόλις και μετά βίας μπορούσε να θρέψει τη φαμίλια του. Τις περισσότερες μέρες δεν είχαν ούτε ρεύμα στο σπίτι.

Ξέροντας ότι μπροστά του δεν ανοιγόταν καμία προοπτική, ο μικρός Χάουαρντ τα έδωσε όλα στον αθλητισμό, ώστε να εξασφαλίσει υποτροφία και να μπορέσει να σπουδάσει.

Και σπούδασε. Και έπιασε δουλειά στη Xerox. Και θα έπρεπε κανονικά να ήταν ευχαριστημένος. Και ήταν. Ώσπου σκόνταψε μια μέρα σε μια μικρή καφετέρια που λεγόταν… Starbucks. Του άρεσε τόσο ο καφές της που έπεισε τον ιδιοκτήτη να ανοίξει κι άλλα μαγαζάκια.

Και το 1987 παράτησε τη Xerox για να γίνει γενικός διευθυντής της μικρής αλυσίδας των 60 πλέον καταστημάτων. Όταν θα έφευγε από τα Starbucks το 2017, η φίρμα θα μετρούσε 16.000 καταστήματα στα πέρατα του κόσμου και εκείνος προσωπική περιουσία 4,4 δισ. δολαρίων. Το Forbes τον κατατάσσει στην 617η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου…

Τζον Πολ Ντε Τζόρια

Από ιταλό μετανάστη πατέρα και ελληνίδα μετανάστρια μάνα, ο Ντε Τζόρια έχει σήμερα 3,1 δισ. δολάρια και μια δική του θέση στη λίστα του Forbes (No 916). Και τι πορεία διέγραψε! Με τους γονείς να χωρίζουν όταν ήταν μόλις 2 ετών, ξεκίνησε από τα 9 του να πουλά εφημερίδες και ευχετήριες κάρτες με τον αδερφό του, καθώς κάτι έπρεπε να φάνε.

Τελειώνοντας και τον στρατό, έγινε επιστάτης και μετά πλασιέ σε εγκυκλοπαίδειες. Τεράστια βελτίωση ήταν όταν έγινε ασφαλιστής. Μετά έπιασε δουλειά στη Redken με τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, τον έδιωξαν όμως κακήν κακώς γιατί δεν τράβαγε.

Τι έκανε ο Ντε Τζόρια; Έπιασε τον κομμωτή Paul Mitchell και του είπε να ανοίξουν μια δική τους εταιρία με σαμπουάν. Τα λεφτά θα τα έβαζε αυτός, όλα κι όλα… 700 δολάρια. Η John Paul Mitchell Systems δεν χρειάζεται σήμερα συστάσεις, καθώς είναι ένας από τους ηγέτες του κλάδου. Μετά έφτιαξε και την Patron Tequila με τα οινοπνευματώδη και έπιασε την καλή. Έχοντας εδώ τη βοήθεια του καλού του φίλου Κλιντ Ίστγουντ, που έκανε γνωστή την πανάκριβη μάρκα.

Οι εποχές που όργωνε το Λος Άντζελες κομμωτήριο το κομμωτήριο και κοιμόταν στο αμάξι για να βάλει τα σαμπουάν του στα καταστήματα είναι προφανώς πολύ μακριά…

ΠηγήΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact