ΚΟΣΜΟΣ

Βεγγάζη: Πέντε νεκροί σε σκληρές μάχες για τον έλεγχο της πόλης


Η Βεγγάζη έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς ο Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε τον πόλεμο στους ισλαμιστές, χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη και άλλα αντιαεροπορικά όπλα

Ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, μεταξύ των άτακτων δυνάμεων του αποστάτη στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ και των ισλαμιστών, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

Ειδικότερα, ισχυρές εκρήξεις και ο ήχος ενός μαχητικού που πετούσε πάνω από το λιμάνι της πόλης ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή Λιθί, όπου μάχονταν οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι ταξιαρχίες των ισλαμιστών της Ανσάρ αλ-Σαρία.

Συγκρούσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (Τετάρτης) σε ένα άλλο προάστιο της Βεγγάζης, όπου και εκεί σκοτώθηκαν πέντε μαχητές της ομάδας του αποστάτη στρατηγού, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16 άνθρωποι. Η Βεγγάζη, που είναι έδρα για πολλές εταιρίες πετρελαίου, έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς ο Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε τον πόλεμο στους ισλαμιστές, χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη και άλλα αντιαεροπορικά όπλα, αλλά έχει αποτύχει να εκδιώξει τις ομάδες των ισλαμιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γειτονικές χώρες και οι δυτικές δυνάμεις ανησυχούν ότι η Λιβύη που είναι σημαντικός παραγωγός πετρελαίου θα μετατραπεί σε ένα κράτος πλήρους αναρχίας καθώς η αδύναμη κεντρική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να χαλιναγωγήσει τους πρώην αντάρτες που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, αλλά τώρα ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της χώρας.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact