ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση εκβιάζει την ιστορία

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο από τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες αλλά κυρίως υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την ότι εφαρμόζει την πιο ακραία μνημονιακή πολιτική ενώ παίζει ακραίο παιχνίδι με τους θεσμούς και τα εθνικά θέματα.

«Εκεί που φτύνατε γλείφετε. Αντί κατάργησης του μνημονίου φτάσαμε στο τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Δεν υπήρξε κανένα οικονομικό, κοινωνικό έρισμα, ούτε κόκκινες γραμμές, ούτε στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η οπισθοχώρηση έχει κόστος για τον Έλληνα στο ασφαλιστικό και φορολογικό. Από το κοινωνικό μέρισμα του 2013 ξαναγυρίσαμε στο μειονέκτημα αν μπορούμε να γυρίσουμε και πόσο. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα εννιά χρόνια, από το 1994 μέχρι το 2003 και τώρα αντί να συζητάτε για τον παρονομαστή έχει εγκλωβιστεί σε μια στείρα συζήτηση», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Χάνετε σκοπίμως χρόνο σε βάρος του εθνικού συμφέροντος μόνο και μόνο για να βρείτε εσωκομματικά προσχήματα, γιατί η κοινωνία δεν σας πιστεύει και γιατί μόνο έτσι μπορεί να συγκρατηθεί μια ομάδα στην εξουσία».

Ο κ. Βενιζέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει πιστά την «μνημονιακή πολιτική στην πιο ακραία μορφή της», και ότι παίζει ένα ακραίο παιχνίδι με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα εθνικά θέματα ενώ μίλησε για τακτική του μεροδούλι μεροφάι, αρκεί να μείνει στην εξουσία καθώς και για προσπάθεια να παίξει εν ουκ παικτοίς ρίχνοντας τις ευθύνες στους κακούς εταίρους και στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Υποστήριξε ακόμα ότι το προσφυγικό, «οδηγεί σε επικίνδυνη υποβάθμιση της εθνικής ισχύος», σημείωσε ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ ήταν απολύτως ανεπεξέργαστη και έχει καταστεί επικίνδυνη», ενώ τόνισε ότι οι προσφυγικές ροές εξαρτώνται από την Τουρκία.

«Έχετε συνείδηση της βλάβης που προκαλείτε στην κοινωνία, την οικονομία και την εθνική ισχύ της χώρας; Τώρα μας φέρατε το χειρότερο ασφαλιστικό λόγω της ύφεσης και της οπισθοχώρησής σας και επίκειται και δυστυχώς συνέχεια. Έχουν καταρρεύσει όλες οι κόκκινες γραμμές, τα κόκκινα δάνεια έχουν καταρρεύσει όλες οι εντάσεις σας. Να έχετε συνείδηση των αριθμών. Τα 12,5 δις ευρώ μέτρα είναι το ελάχιστο και όχι το μέγιστο που θα αναγκαστεί να πάρει η χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά πέφτουν και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής».

Και ο κ. Βενιζέλος κατέληξε:

«Η χώρα χρειάζεται να ελπίζει και εσείς την απειλείτε και την τρομάζετε. Η χώρα χρειάζεται να ενωθεί και εσείς την διχάζετε. Η χώρα χρειάζεται να προχωρήσει μπροστά και εσείς την εγκλωβίζετε. Χρειάζεται να βγει από την κρίση και εσείς την βάζετε όλο και πιο βαθειά σε καθεστώς μνημονίου για να είστε αρεστοί έξω.

Το ζήτημα της Ελλάδος είναι κυρίως πολιτικό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι βρίσκεστε εσείς στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία. Εκ των πραγμάτων αυτό δεν μπορεί να τραβήξει πολύ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact