ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βεντέτα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Β. Αιγαίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΣτΕ να ακυρωθεί η εκλογή του αντιπεριφερειάρχ Ευστράτιου Κύτελη – Στο ΣτΕ θα κριθεί  η απώλεια της περιφέρειας από την  Χριστιάνα Καλογήρου της ΝΔ

Σε βεντέτα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η καρέκλα του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθώς η μια μετά την άλλη κατατίθενται οι αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ήδη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει με δικηγόρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Χριστιάνα Καλογήρου της ΝΔ, η οποία με δικαστική απόφαση εξέπεσε από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από ένσταση τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι  το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε ανακηρύξει την κυρία Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αφού διασταύρωσε προηγουμένως τα ξίφη της με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιο (Νάσο) Γιακαλή.

Όμως, κατά της Χριστιάνας Καλογήρου και του αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιου Κύτελης  κατατέθηκε στη Διοικητική Δικαιοσύνη ένσταση η οποία συνυπογραφόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Ζερδελή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μυτιλήνη Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη.

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακύρωσε την ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Δηλαδή ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
Αντίθετα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την ένσταση κατά του  κ. Κύτελη.

Με δικηγόρο τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, η κυρία Καλογήρου ήδη έχει προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητεί να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση με την οποία εξέπεσε του αξιώματός της.

Τώρα όμως, τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι κ.κ. Ζερδελής, Τεντόμας, Λαμπρόπουλος και Μάντζαρης κατέθεσαν στο ΣτΕ  αίτηση με την οποία ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους ως προς τον κ. Κύτελη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.

Υποστηρίζουν οι τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ ότι εσφαλμένα το Διοικητικό Εφετείο ερμήνευσε την εκλογική νομοθεσία και ότι  από την θέση που κατείχε ο κ. Κύτελης είχε σημαντικές δυνατότητες επηρεασμού σε ψυχολογικό επίπεδο της εκλογικής βούλη
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact