ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με ένοπλο κουκουλοφόρο έξω από κολέγιο στη Βρετανία

Ο άγνωστος τράβηξε μαχαίρι και απείλησε μαθητές

Αυτή είναι η στιγμή που ένοπλος με μαχαίρι κουκουλοφόρος κατευθύνεται προς τρομοκρατημένους μαθητές έξω από κολέγιο στο Λανκασάιρ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε, προχώρησε σε συνολικά έξι συλλήψεις μετά τη «στοχευμένη» επίθεση.

Το βίντεο που προέρχεται από τον χώρο του πάρκινγκ έξω από το κολέγιο Runshaw, δείχνει έναν άνδρα που φοράει ένα μπουφάν με επένδυση, να απομακρύνεται από την πύλη του εκπαιδευτικού ιδρύματος και να προσπαθεί να κρύψει ένα μαχαίρι. Μάλιστα φαίνεται να δείχνει απειλητικά το μαχαίρι σε μια ομάδα νεαρών που βρίσκεται στο σημείο, ωστόσο υποχωρεί.

Ένα αγόρι ηλικίας 17 ετών τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια του περιστατικού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο τραυματισμός του δεν θεωρείται σοβαρός. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σε άλλα πλάνα καταγράφονται τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, να προβαίνουν σε απευθείας αναστροφή προκειμένου να απομακρυνθούν, ενώ ένας επιβάτης αυτοκινήτου κραυγάζει: «Κάντε όπισθεν».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αστυνομία εντόπισε γρήγορα το όπλο και άλλα πολύτιμα στοιχεία, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, μετά τον «προκανονισμένο» καυγά τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα το προσωπικό του κολεγίου κάλεσε την αστυνομία τη Δευτέρα στις 10.40 πμ (τοπική ώρα), αφού έλαβε ανώνυμη αναφορά που έκανε λόγο για μια ομάδα με όπλα που κατευθυνόταν στο κολέγιο με τρένο από το Μάντσεστερ.

Αξιωματικοί έσπευσαν στο σημείο και λίγο πριν από τις 16:00 μμ, μάρτυρες διέκριναν μια ομάδα ανδρών που περπατούσαν στην περιοχή ενώ οι μαθητές έφευγαν.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης, μερικοί εξ αυτών έφεραν μαχαίρια τα οποία και κράδαιναν απειλητικά εναντίον μαθητών.

Οι δράστες προσπάθησαν να ξεφύγουν, μόλις αντιλήφθηκαν αστυνομική παρουσία, ωστόσο οι Αρχές κατάφεραν να προχωρήσουν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

«Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια στοχευμένη επίθεση, οι δράστες είχαν πάει να βρουν κάποιο συγκεκριμένο άτομο και ένας άλλος μαθητής υπέστη τραυματισμό. Δεν ήταν μια τυχαία επίθεση» εκτίμησε ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών. «Θέλω να διαβεβαιώσω όμως» συνέχισε ο αξιωματικός, «ότι το περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί ως λήξαν».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact