ΥΓΕΙΑ

Βλαστοκύτταρα & τεχνητό δέρμα θεραπεύουν οριστικά το διαβητικό έλκος

Τα βλαστοκύτταρα και το τεχνητό δέρμα, είναι μεταξύ άλλων οι νέες μέθοδοι και τεχνικές με τις οποίες μπορεί να θεραπευθεί οριστικά ένας ασθενής που πάσχει από διαβητικό έλκος.

Τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα για όσους πάσχουν από διαβητικό έλκος, διατύπωσε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας, κ. Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, στη συνέντευξη που έδωσε στο διαδικτυακό κανάλι Livemedia, με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση για τις νεότερες εξελίξεις αντιμετώπισης της Διαβητικής Νευροπάθειας και του Διαβητικού ποδιού, που διοργανώνει η Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται από 22-24 Μαΐου στο Ξενοδοχείο ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένοι ομιλητές είναι διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο Έλληνας Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard, Αριστείδης Βέβες και ο Thanh L. Dinh, Assistant Professor of Surgery, Harvard Medical School.

Σύμφωνα με τον κ. Διδάγγελο, σήμερα η επιστήμη διαθέτει σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές ώστε να θεραπεύσει και να οδηγήσει σε πλήρη επούλωση το διαβητικό έλκος με μεθόδους όπως τα βλαστοκύτταρα, το τεχνητό δέρμα κλπ. Μάλιστα, η μέθοδος των βλαστοκυττάρων έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία στο πλαίσιο μελέτης στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, με συνέπεια να αποφευχθεί ακρωτηριασμός ασθενή.

Όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας, σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση : «Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι με απλές τεχνικές παρατήρησης και μόνο, αν ο ασθενής εκπαιδευτεί σωστά από τους γιατρούς, μπορεί να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, ακόμη κι αν παρουσιάσει την επιπλοκή της νευροπάθειας».

Afisa DEVE teliko

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact