ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ! Αναπόφευκτος ο εμφύλιος πόλεμος – Πότε προβλέπει ότι θα γίνει

Την εντυπωσιακή πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα συρθεί αναγκαστικά σε ένα άγριο εμφύλιο πόλεμο το πολύ σε 4-5 χρόνια, έκανε ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και πρώην αντιστράτηγος, İsmail Hakkı Pekin.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιστράτηγο, η κατάσταση μπορεί σήμερα να φαίνεται πως ελέγχεται, εν τούτοις το εσωτερικό πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά προβλέπεται να επιδεινωθεί σε καταλυτικό βαθμό τα επόμενα χρόνια και να οδηγήσει τελικά την χώρα σε ένα σκληρό εμφύλιο πόλεμο.

Ο İsmail Hakkı Pekin επικαλείται και απόψεις των πρώην αρχηγών της ΜΙΤ, όπως του Emre Taner, που προειδοποιούσαν πριν από χρόνια για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου καθώς μέσα στους κόλπους της εξουσίας συγκρούονταν πολλά ετερογενή με διαφορετικές ιδεολογικές αλλά και εθνόθρησκευτικές αφετηρίες, στοιχεία.

Η κατάσταση μετά το πραξικόπημα έφερε στην επιφάνεια μια μόνο πλευρά αυτής της υποβόσκουσας σύγκρουσης και εξαπολύθηκε ένας άγριος διωγμός κατά των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν που καταδίκασε στο περιθώριο περίπου 200.000 άτομα, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να μείνουν χωρίς αντίδραση το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί ούτε την επιβίωση τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιστράτηγο, παράλληλα πολλοί εξωτερικοί παράγοντες εργάζονται για τον διαμελισμό της Τουρκίας και συντείνουν στην μεσοπρόθεσμη έκρηξη ενός εμφυλίου κατά το πρότυπο ίσως του πολέμου στην Συρία, ενώ μεγάλες αποσταθεροποιητικές δυνάμεις δρουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή.

Για τον λόγο αυτό χτυπά το καμπανάκι, καθώς όπως δήλωσε, παρά την πρόσκαιρη ελεγχομένη κατάσταση το κουρδικό, καθώς και οι εσωτερικές αντιθέσεις καραδοκούν για την κατάλυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Πηγή:nikosxeiladakis.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact