ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση του ISIS με παγιδευμένο φορτηγό στη Συρία -44 νεκροί και 170 τραυματίες

Επίθεση με μεγάλο φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε στην κουρδική πόλη Καμισλί, στη βόρεια Συρία.

Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί άλλοι 170, όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η κρατική κυβέρνηση της Συρίας, η πόλη Καμισλί κατοικείται κυρίως από Κούρδους, ωστόσο εκεί υπάρχουν σημαντικές συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες ελέγχουν και το αεροδρόμιο της πόλης.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι η βασική δύναμη που αντιμάχεται το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Συρία και η επίθεση αυτή έρχεται έπειτα από την κουρδική αντεπίθεση, με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Μαντζίμπ.

Σύμφωνα με το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βομβιστική επίθεση είχε στόχο το κεντρικό κτίριο της τοπικής κουρδικής αστυνομίας και διπλανό κυβερνητικό κτίριο.

«Δύο μεγάλες διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη δυτική πλευρά της πόλης Καμισλί την οποία ελέγχουν κούρδοι μαχητές», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κοντά στο αρμόδιο όργανο για την Άμυνα της αυτόνομης διοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι, εντός μιας περιοχής στην οποία βρίσκονται πολλά οργανισμοί, –κυρίως ασφαλείας– της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, στην οποία ανήκει το Καμισλί, ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει εκεί “αυτόνομη διοίκηση”.

Ο στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ελέγχουν το αεροδρόμιο και ορισμένες συνοικίες του Καμισλί. Η υπόλοιπη επαρχία Χασάκα είναι στα χέρια των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού ((YPG, της κύριας κουρδικής στρατιωτικής δύναμης) που ανακοίνωσαν τον Μάρτιο τη δημιουργία “αυτόνομης” ζώνης στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία.

Οι κούρδοι μαχητές είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και κατήγαγαν αρκετές νίκες στη βόρεια και στην ανατολική Συρία αλλά οι τζιχαντιστές απάντησαν με σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας.

Περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact