ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτίνες από τη Βρετανία επισκέφθηκαν τη Λέσβο και… άλλαξαν γνώμη για τους πρόσφυγες [εικόνες]

Τρεις βουλευτίνες του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας επισκέφτηκαν το νησί της Λέσβου για να δουν την κατάσταση που επικρατεί και γύρισαν στην πατρίδα τους ζητώντας από τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να πάρει χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά στην χώρα τους. 


Αντιμέτωπες με την σκληρή πραγματικότητα που αντίκρισαν στην Λέσβο, όπου βρέθηκαν μετά από πρόσκληση της μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο νησί «Save the Children» σύντομα άλλαξαν άποψη σε σχέση και με την κυβερνητική γραμμή του κόμματος τους που μόλις την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε έκκληση ανθρωπιστικών οργανώσεων να δεχθεί στα εδάφη της 3.000 ασυνόδευτα παιδιά.


Τώρα οι τρεις γυναίκες, η Χάιντι Άλλεν, η Κάρολαιν Άνσελ και η Τζο Τσέρτσιλ έχουν γίνει οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της πολίτικης και καλούν την κυβέρνηση τους να κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει στο δράμα των προσφύγων.
Όπως δήλωσε μια εξ αυτών , η Χάιντι Άλλεν, στην βρετανική εφημερίδα «Independent» μετά και την επιστροφή της, «Είχα προετοιμαστεί ότι θα αναστατωθώ ψυχολογικά από αυτό το ταξίδι. Δεν είχα όμως ποτέ φανταστεί το μέγεθος και την κλίμακα του προβλήματος».


«Δέχθηκα την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού γιατί είχα ένα ένστικτο ότι αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κάνουμε περισσότερα», λέει η Άλλεν. «Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς παιδιά ασυνόδευτα έρχονται στην Ευρώπη. Όσο πιο γρήγορα προχωράει η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης τους, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό», πρόσθεσε.


Οι τρεις εκπρόσωποι του βρετανικού κοινοβουλίου είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την έλευση των μεταναστών στις ακτές της Λέσβου, τις τρύπιες φουσκωτές βάρκες, τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα σωσίβια, τα πρήσμενα από το ταξίδι άκρα των μεταναστών.
«Είχα το προνόμιο να ζήσω μια φυσιολογική και προστατευμένη ζωή μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ κανέναν πριν που να είχε την εμπειρία αυτή», λέει χαρακτηριστικά η βρετανίδα βουλευτής.


Οι τρεις γυναίκες προετοιμάζουν τώρα ένα αντίστοιχο ταξίδι με την μη κυβερνητική οργάνωση, αυτήν την φορά στην Ιταλία.
Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί βοήθεια ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την διοικητική υποστήριξη της διαδικασίας καταγραφής στην Λέσβο.

(Πηγή-Φωτογραφίες: The Independent – Save the Children, Matt Crossick)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact