ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι

«Σήμερα θα ξεκαθαρίσει απολύτως ποιοι μένουν και ποιοι επιλέγουν ένα διαφορετικό κόμμα»

Για «λάθη τακτικής» και «λάθη εκτιμήσεων» έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης για την προηγούμενη κυβέρνηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, εκτιμώντας ότι η μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με την αποχώρηση στελεχών ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τη λήξη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας»

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι δεν αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο είναι η «επανασυσπείρωση της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους»

«Όταν ένα τμήμα αποχωρεί από το κόμμα και μάλιστα πηγαίνει σε μια πολιτική αντιπαλότητα και ταυτόχρονα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του κόμματος και της κυβέρνησης κάποιος κόσμος ψαχνόταν για μία φάση προς τα που θα πάμε, δεν ήταν παράλογο να υπάρξει αυτή η μεταβατική φάση μέχρι πράγματι χθες και προχθές να μαζευτεί, να εξηγηθεί μεταξύ του το στελεχιακό δυναμικό και από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε με νικηφόρες προοπτικές» πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το δίδαγμα είναι «τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι». Oι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε ένα χώρο της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κινηματικής αντίληψης, της ανιδιοτέλειας δεν κάνουν καθόλου καλό και έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ΄αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην περίπτωση Μητρόπουλου, σημειώνοντας ότι «έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

«Σήμερα θα ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο για το ποιοι μένουν και ποιοι επιλέγουν ένα διαφορετικό κόμμα» πρόσθεσε. «Τώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν και η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου. Εμείς θέλαμε ο ο λαός να κρίνει όλους κόμματα και πρόσωπα» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact