ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Φόρος τιμής» στους πεσόντες στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με «ένα φως που διαπερνά τον ουρανό»!


Ημέρα μνήμης η 4η Αυγούστου για την Βρετανία που γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την είσοδό της στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με το σβήσιμο των φώτων σε όλη τη χώρα και με μόνο μια δέσμη φωτός να διαπερνά τον βρετανικό ουρανό…

Από την πρωθυπουργική κατοικία και την Βουλή των Λόρδων, μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες και κάθε σπίτι στη Βρετανία, το σχέδιο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση μνήμης για εκείνους που θυσίασαν τις ζωές τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλα τα κτήρια της χώρας συμμετείχαν στην «ώρα περισυλλογής» από τις 10 μέχρι τις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας, αφήνοντας μόνο ένα φως αναμμένο σε ένα παράθυρο!

Το σχέδιο με τα  σβησμένα φώτα σε όλη τη χώρα είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του τότε υπουργού Εξωτερικών, Sir Edward Grey, ο οποίος όταν έγινε η ανακοίνωση του πολέμου δήλωσε ότι: «τώρα τα φώτα σβήνουν σε όλη την Ευρώπη, δεν θα τα δούμε ξανά αναμμένα»!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας και προσπάθησε να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους Βρετανούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης, ενώ η «Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα» έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο όπου πολλές διασημότητες καλούν τους πολίτες να πάρουν μέρος στην ώρα μνήμης και περισυλλογής για τα θύματα του πολέμου.

Ο Charles Byrne, διευθυντής οικονομικών της Λεγεώνας, δήλωσε ότι το όραμα για αυτή την ημέρα ήταν πάνω από ένα δισεκατομμύριο κεριά να ανάψουν σε όλη τη Βρετανία, τιμώντας την μνήμη κάθε άντρα και κάθε γυναίκας που έχασαν τη ζωή τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact