ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε λύση για τον Θανάση Συρόπουλο

Για το συγκεκριμένο θέμα κινητοποιήθηκε το Υπουργείο Υγείας

Δημοσιοποίησε το πρόβλημά του, κινητοποιήθηκε η Πολιτεία και τελικά βρέθηκε λύση για να κάνει τη θεραπεία.

Πρόκειται για τον Θανάση Συρόπουλο, ο οποίος κατάγεται από την Καβάλα και τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με όγκο που του εμφανίστηκε στο πρόσωπο και τελικά, μέσω της θεραπείας και του εμβολιασμού αυτός μεγάλωσε.

Τελικά, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, με εντολή του Υπουργού Βασίλη Κικίλια ο ΕΟΠΥΥ (ΕΦΚΑ) θα αναλάβει όλα τα έξοδα της επέμβασης. Ευχαριστώντας, παράλληλα, όσους ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημά του.

Ο Θανάσης Συρόπουλος, φανερά χαρούμενος, έκανε γνωστό τη Δευτέρα (03/02) ότι το πρόβλημα του λύθηκε και θα υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση όγκου αρχές Μαρτίου.

Η ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σήμερα το πρωί (Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020) επικοινώνησε μαζί μου ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Αρβανιτάκης μου είπε ότι κατ’ εντολή του Υπουργού Βασίλη Κικίλια ο ΕΟΠΥΥ (ΕΦΚΑ) θα αναλάβει όλα τα έξοδα της επέμβασης που πρέπει απαραίτητα να κάνω. Αυτή θα γίνει στη Γερμανία, αρχές Μαρτίου. Εξ αυτού του λόγου παρακαλώ να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια για να συγκεντρωθούν χρήματα.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την μεγάλη ανταπόκριση και προθυμία του. Ιδιαίτερα τον αδελφικό μου φίλο Θανάση Παπαθανασίου. Ευχαριστώ επίσης για το ενδιαφέρον και τις ενέργειες τους το βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη, τη βουλευτή Τάνια Ελευθεριάδου, το σύλλογο Πνοή.

Όσα έζησα αυτές τις μέρες μου δίνουν κουράγιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα είμαι υγιής για να συνεχίσω τη ζωή μου στην πόλη της Καβάλας. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους ενδιαφέρθηκαν».

Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στην εφημερίδα «Πρωϊνή», αναφέροντας:

«Ονομάζομαι Θανάσης Συρόπουλος. Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1974. Κατοικώ στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 136.

Είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων σπουδάζουν.

Από την αποφοίτηση μου από 6ο Λύκειο Καβάλας και μετά εργάστηκα ως αρτεργάτης. Για διάστημα 5 ετών περίπου είχα δική μου επιχείρηση ίδιου αντικειμένου.

Την Άνοιξη του 2012 παρουσιάστηκε στο πρόσωπο μου ένας αρχικά μικρός όγκος. Απευθύνθηκα στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Μετά από αναμονή περίπου 4 ετών έκανα στο ίδιο νοσοκομείο τη θεραπεία του εμβολισμού.

Δυστυχώς ο εμβολισμός χειροτέρεψε την κατάσταση μου με αποτέλεσμα ο όγκος να μεγαλώσει και να απλωθεί στο μισό του προσώπου μου (αριστερή πλευρά). Αμέσως μετά απευθύνθηκα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης (2017).

Εκεί μου είπαν προφορικά ότι χειρουργική επέμβαση δεν μπορούν να κάνουν. Μου εξήγησαν ότι δεν έχουν και τη γνώση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Την ίδια χρονιά επισκέφθηκα αρκετούς ιδιώτες γναθοχειρουργούς (ακόμη και στρατιωτικούς) που κι αυτοί προφορικά μου απάντησαν ότι η επέμβαση που πρέπει να γίνει στο πρόσωπο μου δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Από το 2018 έως και σήμερα απευθύνθηκα στο τμήμα γναθοχειρουργικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα. Εισήχθηκα τρεις φορές στο χειρουργείο για την επέμβαση. Και τις τρεις φορές η επέμβαση τελικά ακυρώθηκε γιατί όπως μου είπε ο καθηγητής Χρήστος Περισανίδης δεν είχε στη διάθεση του τα κατάλληλα μέσα.

Η επέμβαση, μου είπε, ότι είναι επικίνδυνη για τη ζωή μου λόγω πιθανής αιμορραγίας που δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Μου χορήγησε πιστοποιητικό νοσηλείας στο οποίο ρητά αναφέρει ότι χρήζω επέμβασης η οποία δεν δύναται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα».

(πληροφορίες από proininews.gr, Center TV)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact