ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρήκαν όνομα οι «αποστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα του νέου φορέα θα είναι τελικά «Νέα Αριστερά» και μένει να το ανακοινώσει ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Νέα Αριστερά». Αυτό είναι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, που απαρτίζουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα που θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση στο Σεράφειο στις 7 το απόγευμα, ενώ -όπως έχει γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα- θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο τίτλος, μέχρι αργά χθες το βράδυ, αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό καθώς οι συσκέψεις ήταν πολύωρες και συνεχείς, μεταξύ των ηγετικών στελεχών των «11».

Οι 11 βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συγκροτούν πλέον νέα κοινοβουλευτική ομάδα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανοιχτή εκδήλωση που γίνεται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το πολιτικό στίγμα της νέας Κ.Ο. αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ θα τοποθετηθούν και οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί η Πέτη Πέρκα.

Τα υπόλοιπα μέλη της νέας Κ.Ο. θα είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σία Αναγνωστόπουλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ και Θεανώ Φωτίου.

Η διαδικασία

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν σύντομες τοποθετήσεις από τους Αχτσιόγλου, Ηλιοπουλο, Τσακαλώτο και ομιλία Χαρίτση.

Θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6+6» και της «Ομπρέλας».

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική των προθέσεων τους.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact