ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» προσφυγών αντισυνταγματικότητας για τον ΕΝΦΙΑ

Μπορεί η προσφυγή αντισυνταγματικότητας για τον ΕΝΦΙΑ, που υπέβαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, να συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΓΔΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθώρα ενδικοφανών προσφυγών πολιτών στις εφορίες, οπότε δεν αποκλείεται να γίνει πιλοτική δίκη στο ΣτΕ για λυθεί ο Γόρδιος δεσμός.

Όσον αφορά στη διαδικασία που «τρέχει», μπορεί οι πληρωμές της πρώτης δόσης να πήγαν καλά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τις τράπεζες, ωστόσο περίπου 1,7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να δουν τα εκκαθαριστικά τους πιο ελαφριά. Πρόκειται για τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανάπηρους, ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων, για τους οποίους οι εκπτώσεις θα υπολογιστούν έως το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, με αποτέλεσμα η δεύτερη δόση να είναι πολύ πιο μικρή, αφού θα γίνει συμψηφισμός με τα πολύ υψηλότερα ποσά που πλήρωσαν το Σεπτέμβριο. Ωστόσο η εκκαθάριση αυτή μπορεί να κρύβει παγίδες, εάν η ΓΓΔΕ επιχειρήσει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία που θα λάβει από τη ΔΕΗ, με τα ονόματα των ιδιοκτητών, καθώς σε όσα ακίνητα έχουν εκμισθωθεί το 2014, το ρολόι είναι χρεωμένο στον ενοικιαστή.

Τη δόση του Δεκεμβρίου θα περιμένουν όσοι κάνουν τροποποιητική δήλωση Ε9, αφού παρά τις. αγαθές προθέσεις για άμεση εκκαθάριση, στη ΓΓΔΕ το ξανασκέφτηκαν και η τελική εκκαθάριση θα γίνει μετά το τέλος Νοεμβρίου, οπότε οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν τρεις ακέραιες δόσεις, πριν έχουν την όποια μείωση φόρου.

Οι άτυχοι είναι όσοι δεν θα μπορέσει η ΓΓΔΕ να εκκαθαρίσει τον ΕΝΦΙΑ τους για διάφορους λόγους, όπως τα ελλιπή στοιχεία των ακινήτων, πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται στο ότι το παλιό χειρόγραφο Ε9 χάθηκε κάπου στην αρμόδια εφορία και έτσι δεν μηχανογραφήθηκε ποτέ. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέλθουν στις εφορίες το Δεκέμβριο, προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact