ΚΟΣΜΟΣ

Βυθίστηκε αμφίβιο αποβατικό όχημα

Σε μάχη με τον χρόνο έχουν επιδοθεί ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τον εντοπισμό των Marines που αγνοούνται μετά την βύθιση αμφιβίου οχήματος AAV-7 ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. Το 26 τόννων «ταξί των Πεζοναυτών» συμμετείχε στις 30 Ιουλίου σε άσκηση με άλλα δώδεκα οχήματα του τύπου όταν περίπου μισό μίλι (800 μ) από την ακτή αποβάσεως άρχισε ξαφνικά να παίρνει νερά. Το όχημα κατακλύστηκε και τελικά βυθίστηκε.

Ένας Πεζοναύτης είναι νεκρός και οκτώ ακόμη αγνοούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οκτώ άτομα διασώθηκαν και δύο εξ αυτών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο όπου βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Όλοι ήταν μέλη της 15th MEU (Marine Expeditionary Unit) με βάση το Camp Pendleton και οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 19 έως 30 ετών.

Σημειωτέον ότι οι επιβαίνοντες φορούσαν εξάρτυση μάχης, αλεξίσφαιρα γιλέκα (body armour) και σωσίβια. Ο Διοικητής της 1st Marine Expeditionary Force, Αντιστράτηγος Τζ. Όστερμαν, δηλώνει πως «κυριολεκτικά κάθε διαθέσιμο μέσο λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση έρευνας» ωστόσο, σημειώνει, «υποθέτουμε πως (το όχημα) πήγε κατευθείαν στον βυθό».

Το AAV έχει τρεις υδατοστεγείς θυρίδες συν δύο μεγαλύτερες για τους στρατιώτες που μεταφέρει και διαθέτει πλευστότητα που του επιτρέπει να «κολυμπά» από τα μεγάλα αποβατικά σκάφη στα ανοικτά μέχρι τον αιγιαλό αποβάσεως. Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε Τάγματος Αμφιβίων Επιχειρήσεων του Σώματος Πεζοναυτών, τα AAV-7A1 είναι το μέσον μεταφοράς στρατιωτών και υλικού μιας αμφίβιας δύναμης ενώ η θωράκιση που φέρουν δίνει την δυνατότητα διεξαγωγής μηχανοκίνητων επιχειρήσεων στην ενδοχώρα παρέχοντας υποστήριξη στα μαχόμενα τμήματα.

Μετά το ατύχημα όλες οι αμφίβιες ασκήσεις ματαιώθηκαν με διαταγή του Διοικητή του Σώματος, Στρατηγού Ντέιβιντ Μπέργκερ, για προληπτικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι σε ένα παρόμοιο συμβάν το 2011 είχε χάσει την ζωή του ένας Πεζοναύτης. Το 2017 δέκα πέντε άτομα είχαν τραυματιστεί στο Camp Pendleton όταν το AAV στο οποίο επέβαιναν χτύπησε αγωγό αερίου με αποτέλεσμα το όχημά τους να τυλιχθεί στις φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact