ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά-άνοιξε ο φάκελος «κουμπαράς» (Βίντεο)

Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλιδου, είναι η πρωτη μάρτυρας που θα εξετάσει σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Εφετών Πάν. Παναγιωτόπουλος, στην επανεκκίνηση της δικαστικής έρευνας για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων ενόψει της προεδρικής εκλογής, που  ανασύρθηκε  από το αρχείο μετα την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η κ.  Ξουλίδου  στο kontra και την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας της για να αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο, καταγγελία την οποία επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.

 

Από τη στιγμή εκείνη και μετά ξεκίνησε ένα απίστευτο γαϊτανάκι καταγγελιών: 
-Η κ. Ξουλίδου είπε επί λέξει πως «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Όπως είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».
Ποιον κατονόμασε
-Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά κατονομάζοντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου τον Γ. Σούκουρη κομματικό στέλεχος της ΝΔ.
-Μάλιστα, όπως είπε  ο κ. Καμμένος ο Γιώργος Σούκουρης φέρεται να είναι στενός συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ φέρεται επικεφαλής τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή η κα Ξουλίδου αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος της είπε πως κι άλλοι βουλευτές υπάρχουν και μάλιστα φέρεται να της είπε πως ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς έχει ήδη “δωροδοκηθεί” προκειμένου να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
-Σε αυτό το άκουσμα, στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή παρενέβη ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος έξαλλος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα, ενώ προεδοποίησε την κα Ξουλίδου πως είτε θα αποκαλύψει το όνομα προκειμένου να μπορέσει ο κ. Μελάς να κάνει μήνυση στον συγκεκριμένο άνθρωπο είτε θα κάνει μήνυση στην ίδια. Την αποκάλυψη του ονόματος έκανε πάντως ο κ. Καμμένος.
Ποιοι θα κληθούν
Προφανώς στην νέα έρευνα θα κληθούν πέραν της κας Ξουλίδου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ο βουλευτής Π. Μελάς, και το κομματικό στέλεχος της ΝΔ που κατονομάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Κουτζαμάνη είχε και πάλι παρέμβει μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης είχε επικαλεστεί δημοσίευμα της εφημερίδας KONTRA NEWS  σύμφωνα με το οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τότε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Ωστόσο η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο καθώς  ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε καμία ένδειξη τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Μηνυτήρια αναφορά κατά Γ. Σούκουρη κατέθεσε ο Π. Μελάς
Στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών μεταφέρεται η πολιτική σκηνή του τόπου μετά τη θύελλα που ξέσπασε με αφορμή τις αναφορές της Σταυρούλας Ξουλίδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί προσπάθειας δωροδοκίας με τρία εκατομμύρια από στέλεχος της ΝΔ και συνεργάτη υπουργού, για να αλλάξει πολιτικός στρατόπεδο. Το πρωί ο συνάδελφός της Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Μελάς, που προ ημέρων είχε πει πως σκέφτεται για το καλό της πατρίδος να ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε βάρος του μέλους ή στελέχους της ΝΔ

Γ. Σουκούρη, και κατά παντός υπευθύνου.  Αφορμή βεβαια η αναφορά της κας Ξουλίδου πως σύμφωνα με τον κ. Σουκούρη ότι  “τα είχε ήδη πάρει” πριν γίνει η κρούση δωροδοκίας της κυρίας Ξουλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι  κυρία  Ξουλίδου κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue sky» ότι  «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Επέμεινε σήμερα
Πάντως, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM η κυρία Ξουλίδου η οποία σε λίγη ώρα θυα καταθέςει στον ειςαγγελέα Παναγιωτόπουλο, επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος – ή μέλος – της ΝΔ που φέρεται να της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει υπέρ της όποιας κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της, τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του πριν της “αποκαλύψει” πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς “τα είχε ήδη πάρει”.

Ερωτηθείσα να κατονομάσει τον συνομιλητή της δήλωσε πως το όνομα έχει ήδη διαρρεύσει, πρόκειται για τον κ. Σουκούρη, μέλος ή στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα έχει στον τοίχο του στο Facebook φωτογραφίες από εκδηλώσεις και ομιλίες του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ενώ φέρεται να ήταν και ο… τελετάρχης, ο άνθρωπος που διοργάνωσε την τελευταία κοπή πίτας για λογαριασμό του κ. Μηταράκη.

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του κυρίου Μηταράκη, όσο και του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί, τόνισαν ότι δεν είναι φίλοι με τον κατονομαζόμενο από την κυρία Ξουλίδου, αλλά πως αυτός τους ακολουθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
Τι λέει ο Π.Μελάς

Ο Παναγιώτης Μελάς, όπως είχε δημόσια πει έσπευσε το πρωί να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, ενώ θα καταθέσει αμέσως μετά την κα Ξουλίδου στον εισαγγελέα Παναγιωτοπουλο. Εκεί αναμένεται να επαναλάβει όσα λέει και στην στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην κυρία Κουτζαμάνη στην οποία υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ακόμη, τονίζει ότι όλα αυτά σε βάρος του κρύβουν σκοπιμότητα.

Παράλληλα,  ο κ. Μελάς ζητάει από την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact