ΚΟΣΜΟΣ

Χαντ: Στο τραπέζι το Brexit χωρίς συμφωνία

Σημείωσε ότι η ΕΕ είναι πιθανό να κάνει παραχωρήσεις

Το βρετανικό κοινοβούλιο μπορεί να υποστηρίξει την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, αν οι βουλευτές λάβουν διαβεβαιώσεις από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η Μέι ανακάλεσε την ψηφοφορία που θα γινόταν αυτήν την εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο για την συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit, αναγνωρίζοντας ότι της επιφυλασσόταν μια παταγώδης ήττα λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την δικλείδα ασφαλείας, το λεγόμενο backstop, που περιλαμβάνει η συμφωνία της και αποσκοπεί στην αποφυγή ενός σκληρού συνόρου μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά μπορεί, σύμφωνα με τους επικριτές, να κρατήσει δέσμια τη Βρετανία επ’αόριστον στους κανόνες της ΕΕ.

Όταν κοπάσει ο θόρυβος, ο μόνος τρόπος για να το περάσουμε αυτό από την Βουλή των Κοινοτήτων (…) είναι να έχουμε μια εκδοχή της συμφωνίας που έχει διαπραγματευτεί η κυβέρνηση, δήλωσε ο Χαντ στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

Μετά την σύνοδο κορυφής την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, η Μέι δήλωσε ότι είναι πιθανό η ΕΕ να δώσει περαιτέρω εγγυήσεις ότι το backstop θα είναι προσωρινό, αν και οι 27 ηγέτες της ΕΕ της δήλωσαν ότι δεν θα επαναδιαπραγματευτούν την συμφωνία.

Ο Χαντ σημείωσε ότι η ΕΕ είναι πιθανό να κάνει παραχωρήσεις για να αποφύγει μια αποχώρηση της Βρετανίας χωρίς συμφωνία, ένα σενάριο που και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι θα είναι πολύ επιζήμιο για τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες τους.

Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι αν επιλέξει να μην είναι βοηθητική και ευέλικτη (….) δεν θα καταλήξουμε (σε μια αποχώρηση) χωρίς συμφωνία, σημείωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact